Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδρύθηκε νέο τούρκικο πολιτικό κόμμα στην Βουλγαρία

Άρχισε ο σχηματισμός ενός νέου πολιτικού κόμματος – του Λαϊκού Κόμματος «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια». Αυτό δήλωσε ο Κορμάν Ισμαΐλοφ κατά την παρουσίαση του νέου κόμματος στη Σόφια.

 Ο Κορμάν Ισμαίλοφ ήταν ο δεύτερος τη τάξει του τουρκικού κόμματος της Βουλγαρίας του
Αχμέτ Ντογκάν,  και ο οποίος αποσκίρτησε για να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα το οποίο στηρίζεται στις αρχές όπως διατυπώνονται στην ιδρυτική διακήρυξή του:

«Πιστεύουμε  στην ανύψωση του επιπέδου της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των Βουλγάρων πολιτών στην πολιτική διαδικασία και στις ιδέες τόνωσης της συνεργασίας, στην σύγκληση και ένταξη της χώρας στα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της διατήρησης και της ανάπτυξης της εθνο-θρησκευτικής και πολιτιστικής ποικιλομορφίας, ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών που πρέπει συνεχώς να ενισχύεται και να βελτιώνεται».


Σύμφωνα με τον Κασίμ Νταλ, ιδρυτικό μέλος του νέου τούρκικου κόμματος, η «Ελευθερία και Αξιοπρέπεα» δημιουργεί έναν νέο πολιτικό φορέα στο χώρο της κεντροδεξιάς.


Ο Κασίμ Νταλ ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του μουσουλμανικού κόμματος  MRF και το 2011 εκδιώχθηκε από το κόμμα λόγω των ιδεών του.



hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...