Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ! Απειλές κατά της Ελλάδας από την αλβανική κυβέρνηση για έρευνες και μειονότητα!


Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. λαμβάνοντας θέση 100% υπερ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της ... Αλβανίας!.


Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, με άτακτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα των γειτονικών χωρών» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών (αυτόν που ο Δ.Αβραμόπουλος αγκάλιαζε κατά την επίσκεψή του σην Ελλάδα, είπε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όταν μιλάει για σοβινισμό στα Βαλκάνια θα πρέπει να έχει υπόψη και τη χώρα του. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μέσω διαλόγου για να φρενάρουμε τις σοβινιστικές τάσεις».

Ο Ε.Παναρίτι αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της διμερούς συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα καθώς και στις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, επισημαίνοντας: «Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας ακυρώνει την προηγούμενη συμφωνία, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του defencenet.gr.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η αντίδραση του κόμματος των τσάμηδων PDIU, ο πρόεδρος του οποίου Σπετίμ Ιντρίζι, είπε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μπερδεύει «τον ευαισθητοποιημένο πατριωτισμό με τον σοβινισμό».

«Για σοβινισμό πρέπει να κατηγορηθούν τα ελληνικά κόμματα που συγκεντρώνονται σε δήθεν τάφους πεσόντων, προκαλώντας τον πατριωτισμό μας» πρόσθεσε ο Σ. Ιντρίζι, σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις πόλεις Πρεμετή και Βουλιαράτη.
 Κάλεσε δε την αλβανική κυβέρνηση να αντιδράσει για τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στο Ιόνιο από ελληνικής πλευράς, εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμορφη Συμμαχία» έστειλε "εθελοντές" μέλη της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα για "να ελέγξουν τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα" στην πράξη για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες της περιοχής.. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προσθέστε Νέο Σχόλιο

Εμφανίζονται 5 από 21 σχόλια

  • Οχι φίλοι μου, δεν είναι λύση οι απελάσεις και επιχειρήσεις σκούπα η σφουγγαρόπανο και γω δεν ξέρω τι άλλο....Απέλαση δεν είναι λύση γιατί όπως θα τους απελάσεις έτσι θα ξαναγυρίσουν. Τη λύση την ανέφερε κάποιος φίλος παρακάτω. Σου κάνουν μαγκιές οι ξυπόλητοι βόρειοι γείτονες σου, είτε Σκοπιανοί, είτε Αλβανοί? Μια είναι η λύση. Στρατιωτική πίεση, που δεν σημαίνει και κατ ανάγκη, πόλεμο. Παρατάσσεις απο μια μεραρχία τεθωρακισμένων στα σύνορα με κάθεμια τις χωρες που προαναφέθρηκαν και περνάς το μήνυμα σου. Κόψτε αυτά που ξέρατε, γιατί βλέπετε τι σας περιμένει. Η πολιτική της ευγένειας και του διεθνούς δικαίου που εφαρμόζουμε τόσα χρόνια τι μας απέφερε? Εδώ η Συρία κατέριψε τουρκικο μαχητικό και δεν την πείραξαν (ακόμη, τουλάχιστον) κι εμείς τι έχουμε να φοβηθούμε? Πόσο χειρότερα μπορούμε να πάμε, λαμβανομένου υπ όψιν τα τωρινα χάλια της οικονομίας μας και όχι μόνο. Νομίζω ότι πέρα απ τις ουτοπικές διεθνιστικές ονειρώξεις κάποιων αριστερών της πλάκας του ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς θα απο εχθρούς και φίλους θα θιγεί, και ουδείς πρόκειται και ν ασχοληθεί!

  • Andreas Vasilas
    Εκανε η μύγα κάλο κι έχεσε τον κόσμο όλο.................

  • James Tzenos
    The dogs are barking, just go on with the scheduled drillings and let them attack the Norwegianboat.
    Then Norway and Greece should take care them of them.

  • aristos4
    Αυτο ειναι το αποτελεσμα της παθητικης μας ανοχης και αμυνας απεναντι σε γειτονικους λαους που εχουν μεν ευεργετηθη εργαζομενοι στη πατριδα μας (εισελθοντες 99% παρανομως) αλλα συνεχιζουν τα αλυτρωτικα παραμυθια τους και το θρασσος παρεα με απαιτησεις. Ην λυση πλεον ειναι ΜΙΑ. ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΣτΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΛΘΑΝ.Η παρουσια τους εν ελλαδι συνιστα δυνητικη απειλη που μονο σημαντικη δυναμη στρατου μπορει να ελεγξει.Αυτο το γνωριζουν οι μυστικες τους υπηρεσιες και οργανωνουν καταλληλως το μετωπο απαιτησεων εναντιον της προδοτικης και ανθελληνικης πολιτικης μας ηγεσιας. Μονο αν τους διωξουμε ΟΛΟΥς  (ΝΟΜΙΜΟΥς ΚΑΙ ΜΗ) θα μπορεσουμε να σταθουμε αμυντικα και αν χρειαστει και επιθετικα στα ποδια μας.

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΤΑΝΚΣ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΟΠΕΔΟΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ? ΝΑ ΑΠΛΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΛΙΓΟ !!!! ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕΕΕ ΑΛΒΑΝΕΕΕΕ!!!
    (Edited by author 1 ώρα πριν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...