Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πετρέλαιο θέρμανσης...γιοκ για στρατόπεδο στο Κουφό Βουνό Έβρου


Τα όσα αναφέρουν σε επιστολή τους στρατιώτες από το Κουφόβουνο του Έβρου, δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις ΕΔ οι περικοπές.

Οι στρατιώτες σε επιστολή τους στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων αναφέρουν ότι η μονάδα έχει πετρέλαιο για θέρμανση για μερικές εβδομάδες ακόμη:



 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΦΟ ΒΟΥΝΟ ΕΒΡΟΥ

«Είμαστε φαντάροι από την 107 στο στρατόπεδο Χατζηπεντή στο μακρινό Κουφό Βουνό Έβρου. Στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί πραγματικά η υπομονή μας εξαντλήθηκε παρόλο που κάναμε μέχρι στιγμής μεγάλη προσπάθεια (κακώς όπως

αποδεικνύεται) να δούμε τα πράγματα με τα δεδομένα τις εποχής.
Το τελευταίο διάστημα ζούμε με το μπαμπούλα του ΓΕΠΣ και την επικείμενη επιθεώρηση. Για όσους δεν το ξέρουν ακόμη έχουμε να πούμε ότι οι επιθεωρήσεις είναι μια μεγάλη απάτη. Προφανώς και στο Πεντάγωνο έχουν εικόνα για τα χάλια των περισσοτέρων στρατοπέδων. Έτσι κι αλλιώς μας θεωρούν τόσο αναλώσιμους που το μόνο που τους νοιάζει είναι η κατάσταση των όπλων. Κάθε επιθεώρηση είναι η ευκαιρία για να εντατικοποιήσουν τις αγγαρείες, να βαθύνουν την εκμετάλλευση και να ξεζουμίσουν τους φαντάρους. Στον ιδρώτα και τα ξενύχτια μας χτίζουν οι διοικητές τις καριέρες τους. Ενώ βέβαια έχουμε βάψει όλο το στρατόπεδο η κατάσταση στις τουαλέτες παραμένει απαράδεκτη. Από τις οκτώ, οι τρείς είναι εκτός λειτουργίας, ενώ και αυτές που λειτουργούν δύσκολα πλησιάζονται από τη βρώμα. Επιθεωρήσεις έγιναν και επιθεωρητές θα ξαναέρθουν. Από τη δικιά τους ευαισθησία δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Το κακό είναι ότι όχι μόνο πρέπει να δουλεύουμε τσάμπα αλλά πρέπει να κοστίζουμε και λιγότερο. Δε μας φτάνει η φτώχεια μας έχουμε και τις περικοπές τους. Συχνά στις εξόδους καθόμαστε μέσα στο στρατόπεδο γιατί δεν έχουμε φράγκο να περάσουμε τη μέρα έξω. Δε σέβονται την ανέχεια μας και ακόμη και στον χρόνο που θα μπορούσαμε να είμαστε έξω μας τραβολογάνε για αγγαρείες. Σκεφτήκαμε να βγαίνουμε έξω έστω για να καθόμαστε σε ένα παγκάκι. Το προέβλεψαν όμως και αυτό και μας μείωσαν τις κινήσεις που μας μεταφέρουν στον 'πολιτισμό' και το ταξί είναι πανάκριβο, οπότε πάλι καθόμαστε μέσα και κρυβόμαστε.


Αυτό που όμως κοντεύει να μας τρελάνει τις τελευταίες μέρες είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο θέρμανσης φτάνει μέχρι το Δεκέμβριο. Αυτό μας ανακοίνωσε έτσι απλά ο διοικητής μας. Προφανώς νομίζει ότι ο ρόλος είναι υπεράνω ευθυνών και για όλα φταίνε οι γενικότερες περικοπές. Κάτι που μέχρι ένα σημείο είναι σωστό, αλλά και εμείς δε θα γίνουμε μπαλάκι ανάμεσα στον διοικητή και την κυβέρνηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στο στρατόπεδο χωρίς θέρμανση και με θερμοκρασίες -20! "


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...