Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Βαμμένη στο αίμα η Κυριακή στη Γάζα - Έκκληση ΟΗΕ για εκεχειρία

Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι έχασαν χθες τη ζωή τους κατά την πέμπτη ημέρα -και πιο αιματηρή- των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που εντείνονται οι διεργασίες για την επίτευξη εκεχειρίας. 
 
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν δήλωσε ότι μεταβαίνει εσπευσμένα στο Κάιρο για να συμμετάσχει στις συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Πριν φτάσει στο Κάιρο, ελπίζοντας ότι το «βάρος» του θα γίνει καταλύτης στις διπλωματικές διαδικασίες, ο Μπαν Γκι-Μουν κάλεσε «και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν με όλες τις προσπάθειες των οποίων ηγείται η Αίγυπτος για την άμεση σύναψη εκεχειρίας». 
 
«Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς» δήλωσε ο Μπαν, προσθέτοντας: «Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί Ισραηλινοί, αυτό πρέπει να σταματήσει».

Όπως αναφέρει η ισραηλινή Haaretz, παλαιστιανικές νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, εννέα Παλαιστίνιοι -τουλάχιστον δύο εκ των οποίων παιδιά- έχουν σκοτωθεί στις συνεχιζόμενες για έκτη ημέρα ισραηλινές επιδρομές.

Το μέχρι στιγμής πιο αιματηρό περιστατικό από την έναρξη των επιχειρήσεων ήταν την Κυριακή ο βομβαρδισμός σπιτιού στην πόλη της Γάζας που είχε στοιχίσει τη ζωή έντεκα αμάχων και τον τραυματισμό 30.

Από τους βομβαρδισμούς σε πολυώροφο κτήριο στην πόλη της Γάζας, έχασαν τη ζωή τους εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...