Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ξαναχτύπησε ο Γιώργος Παπανδρέου, “ανακαλύπτοντας” ότι το έλλειμα του 2009 ξεπέρασε το 16%! Και ακόμα είναι έξω


Από την Σοφία Τ.

Γ. Παπανδρέου: «Ήθελα να αλλάξω συθέμελα την Ελλάδα»(Μας άλλαξε τα φώτα και προκαλεί…)

Λίγες μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίζει...... να στείλει το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό ανοίγοντας «πυρά» κατά Αντώνη Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ. «Ήθελα μέσα σε μία τετραετία να αλλάξω συθέμελα την Ελλάδα, αλλά η ιστορία μου επιφύλαξε έναν άλλο ρόλο(σχόλιο: του βοηθού των σύγχρονων dr. Mengele που έκαναν πειραματόζωο ΕΙΔΙΚΑ τους νέους Έλληνες), να παλέψω ώστε η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει σε κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα κάνοντας λόγο για πολιτικό και προσωπικό κόστος. 

Δε διστάζει μάλιστα να πει πως το «Λεφτά υπάρχουν» ήταν μια παρεξήγηση καθώς δεν εννοούσε αυτό που όλοι κατάλαβαν(σχόλιο: είμαστε ΟΛΟΙ ηλίθιοι ΓΑΠ;) αλλά ότι παρέπεμπε στην ανάγκη αξιοποίησης των υπαρχόντων πόρων με διάφανο και αποτελεσματικό τρόπο(σχόλιο: δεν θυμάται καλά. Ας δει το βίντεο). Εξαπολύει μάλιστα βαριά «κατηγορώ» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί παρά άλλη μια καμουφλαρισμένη εκδοχή των νοσηρών φαινομένων καιροσκοπισμού και δημαγωγίας που ζήσαμε κατά κόρον τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Δε θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τα λεφτά του μνημονίου, γιατί γνωρίζει ότι χωρίς αυτά η χώρα μας κινδυνεύει. 

Δε θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τη μείωση του χρέους του μνημονίου-και μάλιστα μεγαλύτερη. Διατείνεται ότι μπορούμε να «εκβιάσουμε» τους εταίρους μας διότι είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν έχουμε πια τόσο μεγάλη ανάγκη τα χρήματά τους. Μόνο που είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην πολιτική που ασκήθηκε μέχρι τώρα την οποία καταγγέλλει και θέλει να ακυρώσει». 

Αναφέρει δε πως όσοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταδικάσουν με αυτόν τον τρόπο τα στρεβλά φαινόμενα της μεταπολιτευτικής περιόδου αλλά ακριβώς το αντίθετο αφήνοντας αιχμές λέγοντας «Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν, οι αντιλήψεις είναι κατά βάθος οι ίδιες». 

Τα «βέλη» του εξακοντίζονται και προς τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι προχώρησε σε μια άτυπη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τον κατηγορεί ότι ευθύνεται για τη διενέργεια των εκλογών σε λίγες μέρες. Όσο για τις ευθύνες του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως… δεν είχαν χρόνο! «Θα ήθελα να είχαμε το χρόνο που χρειάζεται, και χρειάζεται τουλάχιστον μία τετραετία, για να διορθώσουμε αυτά που εξοργίζουν τους νομοταγείς πολίτες εδώ και δεκαετίες με βαθύτατες αλλαγές που ξεκινήσαμε. 

Δεν τον είχαμε.»(σχόλιο: είχε 48% και απόλυτη πλειοψηφία αλλά είναι αργός στο κεφάλι και θέλει χρόνο… Η Ελλάδα δεν είναι παιχνιδάκι). Όσον αφορά το μνημόνιο ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της υπογραφής του μνημονίου(σχόλιο: αμετανόητος παρά τις αυτοκτονίες, τους αστέγους, τους πεινασμένους, τα συσσίτια, την φτώχεια, την ταπείνωση και τον στιγματισμό των Ελλήνων), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι«δεν ήταν και δεν είναι πανάκεια αλλά μια σωτήρια λύση ανάγκης και ένα βήμα πριν το γκρεμό.»

Και συνέντευξη στο SUPER B της Πάτρας το ίδιο προκλητική… Παπανδρέου: Χωρίς το μνημόνιο θα είχαμε διπλάσιους ανέργους… Την πολιτική που ακολούθησε σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου υπερασπίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας SUPER B. «Το μνημόνιο ήταν… μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία» (σχόλιο: μόνο που οι Έλληνες δεν είναι καρκίνος-εδώ συμφωνεί ο ΓΑΠ με την Φιλανδή Υπουργό Οικονομικών που μας αποκάλεσε καρκίνο της Ευρώπης-), σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις όμως χωρίς τα χρήματα, που δόθηκαν μέσω του μνημονίου, θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλάσιοι(σχόλιο: τώρα η ανεργία αυτή και τα λουκέτα δεν είναι πολλά;). 

Αναφερόμενος στη φράση «λεφτά υπάρχουν» εξήγησε ότι υπήρξε αποσπασματική αναφορά, καθώς στη συνέχεια είχε αναρωτηθεί πού είναι και ποιοι τα έχουν. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση ευθύνης προοδευτικής κατεύθυνσης η οποία θα μπορέσει να αναλάβει το βάρος της συνέχισης της προηγούμενης προσπάθειας για τη διάσωση της χώρας. Παράλληλα επεσήμανε ότι εκτός ευρώ χρεοκοπούμε πλέον και επίσημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία του τόπου. 

Χαρακτήρισε «συντηρητικά κόμματα» την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη μείωση του κράτους κ.α. και προέβλεψε ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία το ΠΑΣΟΚ. «Μόλις 2-3 ημέρες προ των εκλογών του 2009 ενημερώθηκα από τον Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος ότι το χρέος μπορεί να είναι διψήφιο νούμερο, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή μιλούσε μια μονοψήφιο, για να αποδειχθεί στην συνέχεια πως ήταν πάνω από 16%», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει, είπε ότι δεν ήταν δημοψήφισμα για ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση(σχόλιο: αμετανόητος). Πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους Nikolas Sarkozy, Angela Merkel και Manuel Barozo ότι θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει(σχόλιο: αλλιώς είδαμε όλοι το «συμβάν» δημοψήφισμα). Όμως, όπως πρόσθεσε, αντέδρασε στην συνέχεια ο κ. Sarkozy, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...