Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Πάνος Καμμένος: "Η ΑΟΖ δίνει την λύση στην κρίση, αλλά περιέργως κανείς δεν την αναφέρει"



H αξία των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου εντός Ελληνικής ΑΟΖ, είναι ένα θέμα που φυσιολογικά θα έπρεπε να βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της πολιτικής ατζέντας όλων των κομμάτων. Δυστυχώς, όμως μόνο ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως διαθέτει τους κατάλληλους κοχόνες και τολμά να συζητά για την "απαγορευμένη" ΑΟΖ, την λοιδωρημένη ΑΟΖ και τους τραγικούς πολιτικούς που μέχρι ΚΑΙ σήμερα δεν έχουν τολμήσει να κάνουν το αυτονόητο, ανακηρύσσοντας την Ελληνική ΑΟΖ, η οποία διαθέτει πολύ περισσότερο πλούτο και από τον προβλεπόμενο - υπολογισμένο...

Σύμφωνα, λοιπόν, με μετρήσεις που έχουνε γίνει και που αφορούν μόνο στο φυσικό αέριο (χωρίς πετρέλαιο και άλλα ενεργειακά ορυκτά...), οι αριθμοί που προκύπτουν μεταβάλουν το Ελληνικό χρέος σε μικρό ποσοστό του πλούτου που μας προσφέρεται μέσω της ΑΟΖ. Να σημειώσουμε, επίσης, πως οι συγκεκριμένες μετρήσεις που ακολουθούν, έγιναν από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δις βαρέλια Χ 100 $ = 150 δις $
• ΙΟΝΙΟ 2 δις βαρέλια Χ 100 $ = 200 δις $
• ΚΡΗΤΗ 14 - 22 δις βαρέλια Χ 100 $ = 1,4 – 2,2 ΤΡΙΣ $
• ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δις βαρέλια Χ 100 $ = 5 ΤΡΙΣ $

Σύνολο, 7,55 τρισ. δολάρια!!!
Ποιός είπε πως δεν έχουμε να πληρώσουμε;
Μήπως κάποιοι στοχεύουν να πάρουν αυτά που μας ανήκουν, για να μην τα εκμεταλλευθούμε εμείς οι ίδιοι;

* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο - Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.

* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες.

Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η Γαλλία ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911.

Ας αντιμετωπίσουμε τον φόβο, με γνώση.
Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβάται!


Σε δηλώσεις του για την ΑΟΖ ο Πάνος Καμμένος ήταν απολύτως σαφής, τονίζοντας πως απαιτείται άμεσος καθορισμός της ΑΟΖ κάτι που χαρακτήρισε ως «την μόνη λύση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο χρέος, μέρος του οποίου είναι άκυρο και επονείδιστο» όπως υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η χάραξη της ΑΟΖ δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτική απόφαση που έχει σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αλλά έχει να κάνει και με πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας.

«Η χάραξη της ΑΟΖ έχει να κάνει με τις συμμαχίες που θα είναι άμεσα συνδεδεμένες σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας» είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να διασφαλίσουμε την ταυτόχρονη εξόρυξη πετρελαίου από τις περιοχές όπου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον όπως η νότια Κρήτη και η περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου».


kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...