Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συρία: Ένας βρώμικος πόλεμος

despvmontaz.blogspot.gr


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

Στην προσπάθεια ελέγχου της Ευρασίας, της δημιουργίας μιας «Νέας Μέσης Ανατολής» και της μετατροπής της Μεσογείου σε Αμερικανονατοϊκή λίμνη.



Τα διδάγματα αυτού του πολέμου για την Ελλάδα

Για ένα χρόνο τώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ανατροπής του Συριακού καθεστώτος, της κυβερνώσας ηγετικής ομάδας, της κυβέρνησης της Συρίας.

Στην δημοκρατική Ελλάδα, τα μέσα της ελεύθερης ενημέρωσης της κοινωνίας, ακόμα δεν μας έχουν ενημερώσει ποιοι είναι οι εντός Συρίας σύμμαχοι και ποιοι οι εντός Συρίας εχθροί του καθεστώτος. Δεν μας έχουν ενημερώσει ποια είναι η ταυτότητα του Συριακού καθεστώτος, ποιοι οι βασικοί του αντίπαλοι (μέσα στον Αραβικό κόσμο) και ποιοι οι σύμμαχοι, των αράβων εχθρών του Άσαντ.

Οι αναλυτές και διεθνολόγοι μας αδυνατούν να αναγνωρίσουν ότι στο όνομα της Δημοκρατίας και της Αραβικής άνοιξης, ξηλώθηκαν ένα - ένα, όλα τα κοσμικά καθεστώτα, τα μη θεοκρατικά καθεστώτα του Αραβικού κόσμου. Οι διεθνολόγοι μας, τα κατεστημένα ΜΜΕ αρνούνται να μας ενημερώσουν ότι το δράμα που συντελείται στη Συρία αποτελεί απλά μια πτυχή, συγκεκριμένου Αμερικανικού σχεδίου (για τον έλεγχο της Ευρασίας, όπως το παρουσίασε ο Brezinski στο έργο του «Η Μέγιστη Σκακιέρα: Αμερικάνικη πρωτοκαθεδρία και Γεωστρατηγικά αξιώματα») και για μια Νέα Μέση Ανατολή, που πρωτοπαρουσιάστηκε επίσημα στη συνάντηση του G8, το 2004. Αρνούνται να μας παρουσιάσουν την τραγική αλήθεια ότι στρατηγικός σύμμαχος των Αμερικανών και της Δύσης σε αυτό το θεάρεστο έργο για την προώθηση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή είναι η δημοκρατικότατη Σαουδική Αραβία. Επιβάλλεται να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία, με τη δύναμη των πετροδολλαρίων, προσπαθεί να επιβληθεί ως θρησκευτική πνευματική, πολιτισμική, μητρόπολη του Αραβικού κόσμου και του Σουνιτικού Ισλάμ.

Ένα ενοποιημένο Σουνιτικό Ισλάμ, από την Τουρκία μέχρι το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ανάμεσα στην Ρωσία ,την Ινδία και την Κίνα, είναι πολλαπλά χρήσιμο για τις ΗΠΑ. Διατηρεί σε διαρκή αστάθεια την περιοχή. Αδυνατίζει καταλυτικά την Ευρασιατική Οικονομική Κοινότητα, που προσπαθεί να χτίσει η Ρωσία στην περιοχή, με πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες μεταξύ των οποίων Καζακστάν, Κυργιστάν, Τατζικιστάν. Δημιουργεί ισλαμικό αντίπαλο δέος στο Σιιτικό Ιραν. Επιτρέπει στις ΗΠΑ να παραμένουν τουλάχιστον επιδιαιτητής και να αποφεύγουν συμμαχίες ικανές να αμφισβητήσουν την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία τους.

Εχθροί και σύμμαχοι των εμπλεκομένων.

Οι σύμμαχοι, συμπαραστάτες του Άσαντ είναι: Οι Αλεβίτες Μουσουλμάνοι και οι Σύριοι Χριστιανοί. Οι Αλεβίτες Μουσουλμάνοι είναι οι περισσότερο φιλικοί (αν όχι αδελφικοί) προς τον Χριστιανισμό, καθόλου φανατικοί, και καθόλου δογματικοί μουσουλμάνοι, με πνευματικές ρίζες και παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων, πολιτικά προσανατολισμένοι σε κοσμικά και μη αυταρχικά συστήματα εξουσίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά των Αλεβιτών τους επιτρέπουν να βρίσκονται πολιτικά και πολιτιστικά εγγύτερα με τους χριστιανούς της Συρίας. Είναι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που έχουν οδηγήσει στην άγρια καταπίεση, σφαγές και πολιτικό αποκλεισμό και των Αλεβιτών της Τουρκίας από την Σουνίτικη Τούρκικη πλειοψηφία και το Τούρκικο πολιτικό κατεστημένο. Τον αποκλεισμό ενός πληθυσμού κατά ελάχιστους υπολογισμούς 15 και μέγιστους 27.000.000 πολιτών.

Το καθεστώς της Συρίας είναι μη θεοκρατικό, κοσμικό καθεστώς, το μόνο καθεστώς στο Μουσουλμανικό κόσμο που διασφαλίζει ουδετερότητα απέναντι στις θρησκείες, αν όχι ανεξιθρησκία. Από πλευράς θρησκευτικής ταυτότητας ο Συριακός πληθυσμός, των 23.000.000 συντίθεται από Αλεβίτες κατά 12%, Χριστιανούς κατά 8% (65%από τους οποίους είναι Ελληνορδόδοξοι) και 74% Σουνίτες. Η Συρία, η χώρα όπου ομιλείται ακόμα η γλώσσα στην οποία μίλησε και δίδαξε ο Ιησούς, είναι μία χώρα με ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικούς θησαυρούς. Είναι επίσης η χώρα της έδρας του Χαλιφάτου, του θεσμού οργανωτικής και πνευματικής ενότητας του Ισλάμ (μέχρι τη διάλυση του, το 1924), αλλά και τεράστιου Ελληνικού και Ελληνορθόδοξου ενδιαφέροντος.

Το κυβερνητικό κόμμα της Συρίας είναι το, μη θρυσκευτικό, κόμμα BAATH, που επί εποχής Νάσερ, σε συνεργασία με το BAATH της Αιγύπτου, είχαν ιδρύσει (1961) την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία. Η Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία και τα κόμματα Baath επιδίωκαν μια παν-Αραβική Ένωση στη βάση της κοινής πολιτιστικής καταγωγής, με πολιτικό στόχο την απελευθέρωση του Αραβικού έθνους, την αποτίναξη της αποικιοκρατίας, τον έλεγχο των εθνικών πόρων και μια σοσιαλιστική προοπτική. Σε αντίθεση με τον κοσμικό, εθνικό, παν-Αραβισμό των κομμάτων Baath, την Ισλαμική, θρησκευτική στρατηγική ένωσης των Αράβων, προωθούσαν οι Βασιλικοί και θρησκευτικοί κύκλοι της Σαουδικής Αραβίας και η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η Μουσουλμανική αδελφότητα, και η υπό τον Βασιλικό οίκο των Σαούντ, υπερσυντηρητική Σαουοδαραβική εκδοχή του Σουνιτικού Ισλάμ, οι Ουαχαβίτες, υπήρξαν και παραμένουν ο θανάσιμος εχθρός κάθε κοσμικού πολιτικού κινήματος και φυσικά του κόμματος Baath, του Άσαντ και των υποστηρικτών του.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ιδρυμένη στην Αίγυπτο το 1928, με κλάδους σε ολόκληρο το Μουσουλμανικό κόσμο είχε και μέχρι σήμερα έχει, ιδιαίτερα αιματηρές σχέσεις με το κοσμικό καθεστώς της Συρίας, αποτελεί τον ορκισμένο αντίπαλο του καθεστώτος. Το 1963, το καθεστώς έθεσε την αδελφότητα εκτός νόμου. Το 1980 η συμμετοχή στην αδελφότητα χαρακτηρίζεται ειδεχθές έγκλημα. Το 1982 η αδελφότητα οργανώνει επαναστατικό κίνημα εναντίον του καθεστώτος της Συρίας, κίνημα που πνίγηκε στο αίμα. Το 2011 ο νόμος που χαρακτηρίζει ειδεχθές έγκλημα τη συμμετοχή στην αδελφότητα επαναφέρεται σε ισχύ.

Για την Αδελφότητα μέσο και σκοπός είναι το Ισλάμ. Η οργάνωση της ζωής από το επίπεδο της οικογένειας, σε αυτό της κοινωνίας και του κράτους πρέπει να στηριχθεί στο Κοράνι. Για την Αδελφότητα, το Κοράνι αποτελεί τη μέθοδο και τη λύση.

Η σημερινή σύγκρουση και η διεθνής εμπλοκή. Ρωσία, Αμερικάνικο Ίδρυμα Stratfor και Wikileaks αποκαλύπτουν.

Σύμφωνα με το Ρώσικο πρακτορείο Pravda.rue στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 8/3/2012 ο Ρώσος Πρέσβης στο ΟΗΕ Vitali Chukin, δήλωνε ότι «οι εκπαιδευμένοι από το ΝΑΤΟ τρομοκράτες της Λιβύης εγκατασταθέντες ως κυβέρνηση με τη βοήθεια της ΝΑΤΟϊκής αεροπορίας εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν τρομοκράτες που αποστέλλονται στη Συρία και όπου αλλού χρειαστεί...»

Σύμφωνα με στοιχεία προερχόμενα από το (διακεκριμένο) Αμερικανικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών και Πληροφοριών Stratfor που απεκάλυψε πρόσφατα το Wikileaks, σε συνάντηση στο Αμερικάνικο Πεντάγωνο το Δεκέμβριο του 2011 στην οποίοα παραβρέθηκαν μέλη της ομάδας στρατηγικών μελετών της Αμερικανικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι της Αμερικανικής, της Αγγλικής και της Γαλλικής στρατιωτικής ηγεσίας, αναγνωρίστηκε το γεγονός της παρουσίας ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Συριακό έδαφος. Αναφέρει την εκπαίδευση

Αντικαθεστωτικών σε Τούρκικες βάσεις, από Άγγλους πράκτορες. Στη διάρκεια της δίωρης συνάντησης αναφέρθηκε ότι παρά τις διαψεύσεις, Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operation Forces) των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, είναι παρούσες και δρώσες στη Συρία.

Σε ερώτηση του διεθυντή αναλύσεων του Κέντρου σχετική με το σκοπό της παρουσίας αυτών των δυνάμεων στη Συρία η απάντηση μπορεί να συνοψισθεί ως εξής: «Η υπόθεση έχει να κάνει με το τσάκισμα της σπονδυλικής στήλης των Αλεβιτικών δυνάμεων, να μπορούμε να οργανώσουμε ένα κύμα δολοφονιών, η επιθέσεις αντάρτικου τύπου για μια εκ των έσω ανατροπή του καθεστώτος.»

Το τραγικό ερώτημα που τίθεται και πρέπει επί τέλους χωρίς περιστροφές να τεθεί στις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού και ελεύθερου κόσμου που θέλουν να εκδημοκρατίσουν την μέση ανατολή γιατί είναι εχθρός τους το καθεστώς των Αλεβιτών και των Χριστιανών συμμάχων τους: Γιατί είναι εχθροί τους οι Αλεβίτες όταν δεν τροφοδότησαν ποτέ ομάδες αυτοκτονίας και ιερούς πολέμους; Όταν ποτέ δεν προσπάθησαν να εγκαταστήσουν θεοκρατικό κράτος;, όταν για χρόνια μάχονται να αποτρέψουν την μετατροπή της Συρίας σε Μουσουλμανικό κράτος ; Γιατί οι δυτικοί στηρίζουν με όλα τα μέσα τους φανατικούς Σουνίτες μόνιμους τροφοδότες της τρομοκρατίας και της Αλ Κάιντα: Γιατί όταν το ισλαμικό Σουνίτικο κόμμα στο Ιράκ, που νομιμοποιήθηκε αμέσως μετά την πτώση του Σαντάμ, είναι σήμερα η κύρια Αντιαμερικανική δύναμη στο Ιράκ;

Μερίδα των δυτικών μέσων και τύπου αποκαλύπτει: Αλ Καιντα και Αμερικανονατοικές δυνάμεις στηρίζουν την εξέγερση.

Ο Καναδός καθηγητής Michel Chossudovski διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών για την παγκοσμιοποίηση σε συνέντευξη του στη Global Research TV (16/3/2012) επιβεβαίωνε την συνύπαρξη ειδικών δυνάμεων της Αλ Κάιντα, των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών και της CIA στην «εξέγερση» της Συρίας.

Από τον Ιούνιο του 2011 (27 Ιουνίου), οι εφημερίδες Independent και SundayTimes μας δίνουν στοιχεία και προσωπικές μαρτυρίες ανταποκριτών τους στην περιοχή, τόσο για την δράση ένοπλων προβοκατόρων εναντίον των Συριακων δυνάμεων ασφαλείας όσο και για το όργιο παραπληροφόρησης στο οποίο επιδιδονται τα δυτικά ΜΜΕ.

Τόσο η Hilary Clinton, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, όσο και ο διάδοχoς του Bin Landen, αναγνωρίζουν τη συμμετοχή της Αλ Κάιντα και τρομοκρατών στη Συριακή εξέγερση.

Σε συνέντευξη της στο BBC η Hilary Clinton προχώρησε στην ακόλουθη αποκαλυπτικότατη δήλωση. Εχουμε ένα πολύ επικίνδυνο συνδυασμό παιχτών στην περιοχή. Την Αλ Κάιντα, τη Χαμάς, και όλους όσους έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα των τρομοκρατών, να ενισχύουν και να δηλώνουν ότι ενισχύουν τη Συριακή αντίσταση (Κυριακή 4 Μαρτίου, 2012, Global Research, Paul, Joseph Watson)

Ο διάδοχος του Bin Landen, Ζαουάχρι, σε μήνυμα του κάλεσε όλους τους Μουσουλμάνους της Τουρκίας,του Ιράκ,του Λιβάνου, της Ιορδανίας να βοηθήσουν την Συριακή αντίσταση (Global Times 9/3/2012).

Συμπέρασμα-Δίδαγμα

Στους βρώμικους πολέμους επικυριαρχίας, δεν υπάρχουν κανόνες, αρχές, ήθος, σταθερές συμμαχίες ή φιλίες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά ενός εξίσου βρώμικου και σκληρού, με αυτόν της Λιβύης και της Συρίας, οικονομικού πολέμου. Όταν είμαστε μέλη μιας στρατιωτικής συμμαχίας που αρνείται να συμμετέχει στη διασφάλιση των συνόρων μας, όταν οι σύμμαχοι μας είναι συγχρόνως, σύμμαχοι,

προστάτες, χρηματοδότες και εξοπλιστές των εχθρών μας, όταν είμαστε μέλη μιας οικονομικής συμμαχίας που επιτρέπει σε οικονομικούς τρομοκράτες να μας ληστεύουν, όταν οι στρατιωτικοί και οικονομικοί μας σύμμαχοι έχουν επιδείξει ασυνέπεια και αφερεγγυότητα, τότε έχουμε χρέος να απαλλαγούμε από ψευδαισθήσεις. Η δίνη στην οποία βυθίζεται η ελληνική κοινωνία και οικονομία, δεν είναι ανεξάρτητη από τις συγκρούσεις και τις ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή και παγκοσμίως. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να κατανοήσουμε, όχι μόνο ως άτομα, αλλά και ως λαός, τη θέση μας στο γεωπολιτικό παιχνίδι, τους κινδύνους και τις δυνατότητες που η θέση αυτή συνεπάγεται. Είναι απαραίτητη, η συνολική αυτή οπτική, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην κρίση στην οποία βυθιζόμαστε, αφού βέβαια οπλιστούμε με οφειλόμενη καθαρτήρια αναγεννητική αυτοκριτική, ως πολίτες, ως πολιτικές δυνάμεις, ως πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...