Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα!

Εντυπωσιακή είναι η είδηση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ως αποτέλεσμα σχετικών δηλώσεων του επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης στο κουρδικό Βόρειο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί.
Αυτό που είπε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους αναλυτές, αφού δείχνει ότι οι Κούρδοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις διασφάλισης των συμφερόντων τους, σε οποιοδήποτε κράτος της ευρύτερης περιοχής ζουν.


Ο Μπαρζανί λοιπόν ανέφερε, ότι η κυβέρνησή του εκπαιδεύει Κούρδους μαχητές που κατάγονται από τη Συρία, με σκοπό να τους καταστήσει ικανούς να υπερασπίσουν τα κουρδικά εδάφη στη χώρα. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Βόρειο Ιράκ. Κατά τον Μπαρζανί, στόχος δεν είναι η παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας, αλλά να είναι σε θέση να χειριστεί το κουρδικό στοιχείο τα θέματα ασφαλείας σε περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο αποχωρήσουν τα συριακά στρατεύματα.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι Κούρδοι κινούνται πολύ προσεκτικά και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη ρευστότητα στην ευρύτερη περιοχή. Κατά συνέπεια, υπ’ αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς κάθε δήλωση που γίνεται, όσο κι αν αυτή προκαλεί ερωτήματα, όπως για παράδειγμα οι πρόσφατες επαινετικές δηλώσεις στελέχους στο Βόρειο Ιράκ για την αγαστή συνεργασία με την Τουρκία που γίνεται όλο και πιο στενή.
Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποτέ, ότι άλλο είναι το τακτικό και άλλο το στρατηγικό επίπεδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...