Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ιδιοκτήτες ακινήτων σε απόγνωση - 60% ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ!

Βουτιά 60% στις τιμές των ακινήτων την τελευταία 5ετία. 

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη πτώση και ο φόβος που "παγώνει" τις αγοραπωλησίες

Ραγδαία πτώση παρουσιάζουν οι τιμές των ακινήτων, με τη μεγαλύτερη μείωση να σημειώνεται στα νεόδμητα και στις ακριβές περιοχές.


Οι ιδιοκτήτες, απελπισμένοι προσπαθούν να "ξεφορτωθούν" τα ακίνητά τους την ώρα που λόγω της κρίσης, το ενδιαφέρον των αγοραστών είναι ανύπαρκτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις των τιμών φτάνουν μέχρι και το 60%.

Μάλιστα, βάσει των στοιχείων του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, η πτώση των τιμών των ακινήτων μόνο τον τελευταίο χρόνο έφτασε το 16%, ενώ από τα στοιχεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου προκύπτει ότι σε όλη τη διάρκεια του 2011 οι αγοραπωλησίες ακινήτων μειώθηκαν κατά 57,72%, με την αντίστοιχη μείωση το 2010 να κυμαίνεται στο 22,69%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που επικαλείται στοιχεία κτηματομεσιτικών γραφείων, η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές και στις αγοραπωλησίες,σημειώνεται στις "ακριβές" περιοχές.

Σε σχέση με το 2007 οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων έχουν υποχωρήσει στο Κολωνάκι κατά 60%, στη Γλυφάδα κατά 50% και στην Κηφισιά κατά 45%. Σημαντική είναι η υποχώρηση και στα παλαιά ακίνητα, με τα παζάρια μεταξύ πωλητών και αγοραστών να είναι συνεχή και σκληρά.

Άνθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν ότι στη μείωση των τιμών σημαντικό ρόλο έπαιξαν, η αύξηση της φορολογίας, αλλά και ο φόβος για την επιβολή νέων σκληρών μέτρων τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...