Η αλβανική κυβέρνηση εξακολουθεί να μελετά ώστε να φθάσει σε σημείο συμφωνίας με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Glee Turdiu, επιβεβαιώνει μια τέτοια διαδικασία δηλώνοντας ότι μια ομάδα εργασίας ασχολείται με το ζήτημα αυτό.
«Δεν βλέπω καμία βάση ανησυχίας, ειλικρινά από τη θέση του προέδρου της ομάδας εργασίας μπορώ να πω ότι κάνουμε μια δουλειά που είναι απολύτως νόμιμη και σχηματίστηκε με
απόφαση του πρωθυπουργού», είπε ο
Τούρντιου.Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Glee Turdiu, επιβεβαιώνει μια τέτοια διαδικασία δηλώνοντας ότι μια ομάδα εργασίας ασχολείται με το ζήτημα αυτό.
«Δεν βλέπω καμία βάση ανησυχίας, ειλικρινά από τη θέση του προέδρου της ομάδας εργασίας μπορώ να πω ότι κάνουμε μια δουλειά που είναι απολύτως νόμιμη και σχηματίστηκε με
Ο γ.γ. διασφάλισε ότι η νέα συμφωνία θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το νότιο γείτονά μας και θα σέβεται το Συνταγματικό Δικαστήριο, που ανέτρεψε την απόφαση του πρώτου ναυτικού συμφώνου.
«Προφανώς η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι αδιαμφισβήτητη, και αδιαμφισβήτητο είναι και ότι η διαδικασία του έργου των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα έχει αρχίσει».
Ο γ.γ. εξηγεί ότι η ομάδα εργασίας βρίσκεται υπό την προεδρία του Υπουργείου Εξωτερικών και η σύνθεση της ομάδας εργασίας αποτελείται από εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας, Οικονομίας, Περιβάλλοντος, της Ακαδημίας Επιστημών, από την Εθνική Υπηρεσία Φυσικών πόρων, και του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Γεωγραφίας.
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον τελικό χάρτη των συνόρων. Σήμερα μιλάμε για την ανάλυση της κατάστασης και την εξέταση των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Αλβανίας από όλες τις δυνατές οπτικές γωνίες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ‘Κλαν’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου