Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κλείσιμο τμημάτων ακόμα και ολόκληρων ΑΕΙ-ΤΕΙ εξετάζει η κυβέρνηση


 Κλείσιμο περισσότερων από 150 τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά ακόμα και ολόκληρων Ιδρυμάτων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.


Σύμφωνα με το Έθνος το ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη διασπορά τμημάτων και σχολών στη χώρα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η πρόταση αφορά τμήματα που δεν έχουν ζήτηση από τους φοιτητές, τμήματα με ασαφές γνωστικό αντικείμενο, ομοειδή τμήματα που είναι σκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα, τμήματα με αλληλοκαλύψεις αντικειμένων κ.ά. Μαζί υπάρχουν προτάσεις ακόμη και για συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων και κυρίως περιφερειακών.

Το σχέδιο «Αθηνά», όπως αποκαλείται, είχε παραμείνει στο συρτάρι εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι το θέμα αυτό ανοίγει ξανά και θα το αναλάβει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στα πανεπιστήμια (ΑΔΙΠ), η οποία θα μελετήσει την κατάσταση και θα κάνει την τελική πρόταση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όπως αναφέρει το Έθνος στην Ανώτατη Εκπαίδευση λειτουργούν 499 τμήματα. Από αυτά τα 286 ανήκουν σε ΑΕΙ και τα 213 σε ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...