Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ξένιος Ζευς χωρίς σύστημα ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ενώ ο ''Ξένιος Ζεύς'', παρά τις επιμέρους επικρίσεις που δέχεται, προχωρά στα μέρη που επισκέπτεται, ένα άλλο- σημαντικότατο - μέτρο αντιμετώπισης της... λαθρομετανάστευσης φέρεται να οδεύει στις ελληνικές καλένδες.

Πρόκειται , όπως λένε πηγές από το χώρο της ασφάλειας της χώρας, για τον

Διαγωνισμό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τη
προμήθεια συστήματος ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων που οδεύει προς ακύρωση. Η επιλογή αυτή που φαίνεται ότι δρομολογούν κάποιοι κύκλοι θα έχει ως αποτέλεσμα, κατά τους ειδικούς, με αποτέλεσμα να χαθούν μια για πάντα τα δεσμευμένα για το λόγο αυτό κονδύλια του ΕΣΠΑ!

Οι πληροφορίες λένε ότι ο διαγωνισμός ''έτρεξε'' κανονικά επί 15 μήνες με τη συμμετοχή στις διαδικασίες των μεγάλων κατασκευαστικών οίκων του εξωτερικού με τα πλέον αξιόπιστα, όπως λέγεται, συστήματα παγκοσμίως που λειτουργούν επιτυχώς σε κράτη όπως Η.Π.Α., Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία Αγγλία, Σαουδική Αραβία, Νότιος Αφρική κλπ.


Τώρα ξαφνικά άρχισαν να κυκλοφορούν περίεργες πληροφορίες (με περίεργη αιτιολόγηση) ότι η όλη διαδικασία οδηγείται προς ματαίωση... Δηλαδή από την μια ...μαζεύουμε λαθρομετανάστες στις ΄΄σκούπες΄΄ του Ξένιου Δία και από την άλλη δεν θα έχουμε ένα από τα σημαντικώτερα ΄΄όπλα'' που θα ταυτοποιεί δακτυλικά αποτυπώματα συλλαμβανομένων, με αρνητικές επιπτώσεις για τις ανάγκες - και την εικόνα - της χώρας. 
Το πιο περίεργο - και ανησυχητικό - είναι η φήμη που κυκλοφορεί ότι η τροπή αυτή οφείλεται αποκλειστικά σε διαγκωνισμούς εταιρειών για το τελικό αποτέλεσμα. Είναι έτσι όπως ακούγονται όλα αυτά; Υπάρχει κάποια ''στηβαρή'' αιτιολόγηση - αν ισχύουν οι φήμες- που δεν μας εκθέτει στις ευρωπαικές υπηρεσίες που χρηματοδοτούν το ΕΣΠΑ για την ταχεία ροή του οποίου αυτή την ωρα άλλες κρατικές δομές δίνουν μάχη να τρέξει πιό γρήγορα; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καλείται να μεριμνήσει ώστε η Ελλάδα να μην μείνει η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα δακτυλοσκόπησης.Διότι με τι αξοοπιστία θα πάει αυριο να ζητήσει εμπροσθοβαρείς πληρωμές και εκταμιεύσεις για να κινηθεί η αγορά - και να χτυπηθεί η εγκληματικότητα εν γένει - όταν χάνονται τέτοιες διαδικασίες εκσυχρονισμού;  peramatozoa 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...