Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Λίμπερμαν: Ξεχάστε την μόνιμη ειρήνη με τους Παλαιστίνιους

Ο υπερεθνικιστής σύμμαχος του Μπενζαμίν Νετανιάχου με δηλώσεις του έκανε σαφές ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με στόχο την ειλικρινή τελική λύση στο Παλαιστινιακό.

Το Ισραήλ δεν μπορεί να υπογράψει μόνιμη ειρήνευση με τους Παλιστίνιους,
αντίθετα πρέπει να αναζητήσει ενδιάμεση συμφωνία μακροπρόθεσμης διάρκειας, δήλωσε το Σάββατο ο ισχυρότερος εταίρος του Λυκούντ στην κεντροδεξιά συμμαχία που επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές.

 «Οποιοσδήποτε νομίζει ότι όντας στο κέντρο αυτού του κοινωνικού και

διπλωματικού ωκεανού, αυτού του τσουνάμι που σαρώνει τον αραβικό κόσμο, μπορεί να πετύχει με κάποιο μαγικό τρόπο μία πλήρη ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους δεν αντιλαμβάνεται. ... Αυτό είναι αδύνατο. Δεν είναι δυνατό να λυθεί η εδώ σύγκρουση. Αυτή η σύγκρουση μπορεί να γίνει αντικείμενο διαχείρισης και είναι σημαντικό να την διαχειριστούμε ... να διαπραγματευτούμε μία μακροπρόθεσμη ενδιάμεση συμφωνία», είπε ο πρώην ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Νετανιάχου.

 Οι δηλώσεις έρχονται ως «απάντηση» στην ανακοίνωση επίσημης επίσκεψης του Ομπάμα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη την Ανοιξη. Η ανακοίνωση γέννησε ελπίδες στους οπαδούς μίας οριστικής ειρήνευσης και ο Λίμπερμαν έσπευσε να τις... εξοντώσει, με την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.
ΕΘΝΟΣ


analystsforchange

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...