Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Υποκρισία, Παρανομία, Παρατυπία και λίστα Lagarde

Η ιστορία μιας λίστας.

Η ιστορία είναι πραγματική και προκαλώ όποιον θέλει να με διαψεύσει.
Το 2011(τέλη) στην Ελλάδα πρωτο-ακούσαμε για ένα ηλεκτρονικό αρχείο που βρέθηκε μέσα από ανεπίσημα κανάλια στα χέρια του Υπ. Οικονομικών  τότε.. του κ. Παπακωνσταντινου. Βάση αυτής της λίστας είχαν πεί ότι θα βρεθούν αρκετοί άνθρωποι που φοροδιέφυγαν. Από εκει και πέρα καμία άλλη λεπτομέρεια. Ο καιρός πέρασε….
Το 2012(αρχές) ακούμε ξανά για πρώτη φορά από δημοσιογράφο πλέον που δημοσιεύει την λιστα με χιλιάδες ονόματα εντός αυτής που περιείχε και αρκετούς επώνυμους. Αποτέλεσμα ήταν η προσαγωγή και σύλληψη του, όπου δημιούργησε ένα ντόρο στα ΜΜΕ για το ποιος και τι ήταν στην λίστα. Ήταν και η πρωτη φορά που είχα αναφέρει πως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ύποπτο καθώς δεν είχε ακολουθηθεί σωστή διαδικασία για χρήση ηλεκτρονικού ευρήματος.
Και για να μην ζαλίζω τον κόσμο φτάνουμε στο σήμερα όπου η λίστα των φοροφυγάδων είναι κεντρικό θέμα, μαζί με αρκετά πολιτικά πρόσωπα,  εδώ και 2-3 μήνες στα ΜΜΕ. Δεν θα μπώ καν στο πως και γιατί των πολιτικών σκοπών που εξυπηρετούνται (ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ) από όλους όσους εκείνους ασχολούνται με usb sticks, cd, κτλ..
Εκείνο που θα αναφέρω για να γνωρίζει ο κόσμος με όσο πιο απλά λόγια μπορώ είναι τα παρακάτω.

1. Κάθε ηλεκτρονικό εύρημα που θεωρείται ως πειστήριο ή στοιχείο για να βασιστεί νομική κατηγορία κατά προσώπου/προσώπων, πρέπει από μόνο του να είναι ακέραιο νομικά. Δηλαδή.. τι σημαίνει αυτό;… Η λίστα/αρχείο που μας έχει

δοθεί , είναι ένα εύρημα που δεν πήρε καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΧΗ , ούτε φυσικά δόθηκε με άδεια της HSBC τράπεζας. Ήταν προϊόν υποκλοπής υπαλλήλου της που έκανε αλισβερίσι με την Γαλλική κυβέρνηση της τάξης του 1.000.000 ευρώ. Αυτό τι σημαίνει;

Το αρχείο που τράβηξε ο συγκεκριμένος υπάλληλος , μπορεί να περιέχει ακόμα και πλαστά ονόματα και στοιχεία αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να υπάρξει επίσημη διασταύρωση σε ηλεκτρονικό και φυσικό επίπεδο με τα στοιχεία της Τράπεζας όπως νομικά υποχρεούται να διατηρεί.  Είναι προϊόν κλεπταποδοχής… ΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και δεν έχει νομική υπόσταση.
2. Η Γαλλίδα αρχηγός του ΔΝΤ το έδωσε στα χέρια του δικού μας υπ. Οικονομικών προφανώς τονίζοντας του , πως στην Γαλλία το χρησιμοποιήσαν μέν , στα μουλωχτά δε , για τους δικούς τους φοροφυγάδες που έσπευσαν να συμβιβαστούν για να μην φάνε καμπάνες. Τίποτα όμως δεν βγήκε στα ΜΜΕ εκεί. 

Τι έκανε εδώ ο δικός μας υπουργός;.. ακριβώς το αντίθετο. Από τα δημοσιεύματα που έχουμε και από όσα προκύπτουν από έρευνα φαίνεται ότι απέσπασε κάποια ονόματα από την λίστα και τα έδωσε προς έρευνα που φυσικά και θα έφτανε στα αυτιά κάποιων αφού θα εμπλεκόντουσαν πολλά ονόματα.
Μεσολαβεί η αποχώρηση του από το υπ. Οικονομικών και κατά τα δημοσιεύματα έδωσε το αρχείο και ότι άλλο είχε στον επόμενο υπουργό κ. Βενιζέλο. Εδώ μπαίνει και το πρώτο θέμα αμφιβολίας καθώς φέρεται να μην έδωσε το αρχικό μέσο που του εδόθη.. ένα cd δηλαδή… Ένα CD που επαναλαμβάνω είναι προϊόν κλεπταποδοχής.
3. Στην πορεία η λιστα χάνεται.. εξαφανιζεται.. γιατι και πως , είναι υπό έρευνα. Σήμερα λοιπόν (για την ακρίβεια προ 3 μηνών περίπου) αναδύεται και πάλι στην επικαιρότητα και αντί ακόμα και τότε να πληροφορήσουν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που είναι και η μόνη υπηρεσια για μένα με μέσα και συνεργάτες που μπορούν να βρούν μια άκρη,…. Μπαίνει ο κάθε ειδήμων πολιτικός και οικονομικός αξιωματούχος και κάνει κόπιες ( !!!! ) για να εξετάσει ένα περιεχόμενο που εξαρχής κανείς δεν βεβαιώνει για την ακεραιότητα του!!!! 

Ξαφνικά όλοι στα ΜΜΕ μου γίνονται ειδικοί και λένε για USB πως αλλάζουν ημερομηνίες , πως τα CD κλείνουν και δεν κλείνουν και έτσι μπορεί λέει να κρυφτεί/αλλοιωθεί κάτι.. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όλοι το πιστεύουν και ξεκινούν και διαδικασίες ποινικού και πολιτικού κατηγορητηρίου.

4, Φτάνω λοιπόν στο σήμερα όπως είπα και πριν… όπου έχουμε την πρώτη νομική κίνηση της HSBC κατά υπαλλήλου της αλλά και κατά των Γαλλικών Αρχών ( !!!! ) αλλά και νομική κίνηση των ονομάτων που είναι στην λίστα κατά των Αγγλικών Αρχών που ειχαν πάρει και αυτές την λίστα. Βασιζόμενες σε παραβίαση του άρθρου 4 της Ε.Ε. περί προσωπικών δεδομένων , αφού ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ για ανάνηψη της λίστας, αλλά και για το γεγονός πως ήταν προϊόν κλεπταποδοχής και δίνει νομικό πάτημα στην τράπεζα για αγωγή δυσφήμισης της, από την δυτική πλευρά της Ε.Ε. έρχεται θύελλα και προς εμάς.
Στην Ελλάδα τώρα , λένε πως και το δεύτερο CD που πήραν από την Γαλλία αρχικά δεν ήταν το ίδιο, αλλά αλλάζουν και πάλι την κουβέντα και λένε πως ήταν το ίδιο… μάλιστα.. η ΔΗΕ μπαίνει στο παιχνίδι για λίγο μέχρι που ο κ. Σφακιανάκης αναφέρει δημόσια πως χωρίς το πρωτότυπο μέσο , τα πορίσματα θα είναι τουλάχιστον ασταθή (άρα μηδενική οπτική για νομικο κατηγορητήριο αλλοίωσης δημοσίου εγγράφου).

Συνεχίζεται μετά το σκηνικό με δέσμευση για έρευνα των Η/Υ για να βρούν πως και πότε έγινε η αλλοίωση από το CD στο USB, και πάλι κατά ουσία χωρίς πρωτότυπο μέσο. ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ… Εντωμεταξύ από όσο μαθαίνω και διαβάζω από ξένα ΜΜΕ, ήδη η τράπεζα κινείται και νομικά και σχεδιάζει και νομικά το τι θα κάνει με την Ελλάδα και την δυσφήμηση που παθαίνει από την «λίστα» που σχετίζεται με αυτήν.

Συμπερασματικά λοιπόν και μετά την εξιστόρηση των καταστάσεων.. κρατήστε τα παρακάτω για να ξέρετε τι γίνεται και να μην σας μπερδεύουν τα ΜΜΕ.


Α) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ από την στιγμή που δεν υπάρχει πρωτότυπο μέσο για να ελεγχθεί. Δεύτερον ακόμα και να βρεθεί.. οι καταθέτες της λιστας , δεν μπορούν να δικαστούν ως φοροφυγάδες, καθώς η λιστα είναι προϊόν παράνομης συναλλαγής και δεν έχει κανένα σημείο αυθεντικότητας από Αρχές ή από Τράπεζα για την γνησιότητα του. Δεν το πήρε Ιατροδικαστικός ερευνητής ψηφιακής πληροφορίας.. ενας υπάλληλος το πήρε και δεν ξέρουμε τι έβαλε εκεί αφού αυτός σαφώς και δεν τήρησε διαδικασίες και πρωτόκολλο έρευνας. Όποιος έχει ένα καλό δικηγόρο θα κάνει και μια ωραία αγωγή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων , δυσφήμιση και ηθική βλάβη προς κάθε υπεύθυνο, και από κερατάδες εδώ στο Υπ.Οικονομικών θα είναι και δαρμένοι.


Β) Πολιτική ευθύνη.. αδιάφορο για μένα.. έχουν όλοι όσοι είχαν γνώση της υπαρξης της λίστας , αφού υπάρχει ηθική συνεργεία και αποδοχή σε προϊόν κλεπταποδοχής αφού κανείς δεν ρώτησε πως και από πού ηρθε… και πως θα στηριχθούν για να κυνηγήσουν τους φοροφυγάδες. Αν ήταν δηλαδή μια λίστα που ερχόταν από Τούρκικα χέρια π.χ. και είχε μέσα όλους τους πολιτικούς δεν θα ήθελε διασταύρωση;.. το ίδιο και εδώ!

Γ) Η διαδικασία ιατροδικαστικής έρευνας είναι γραφειοκρατικά τυπική και γίνεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ. Διαφορετικά δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Το σημαντικό είναι να τηρηθεί η ακεραιότητα του αρχείου που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Και να το πω  πιο απλά…

Αν ήμουν πελάτης της HSBC αυτή την στιγμή και το όνομα μου ήταν στην λίστα. ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΛΕΜΕ… θα είχα κάνει αγωγή κατά της τράπεζας και του υπαλλήλου της αρχικά.. και μετά κατά εξακολούθηση κάθε ενός που πήρε το όνομα μου από ένα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ και προσπαθεί να με κατηγορήσει/δυσφημίσει…


Υ.Γ. θέλω να ευχαριστήσω την κ. Γιώτα Χουλιάρα , για την πολύτιμη συνεργασια μας επί του θέματος αυτού, ειδικά στο κομμάτι της πολιτικής έρευνας , έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η συγγραφή του συγκεκριμένου άρθρου.

pigadi-tis-skepsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...