Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αμετάβλητη στο 14% η ανεργία στην Ιρλανδία το Μάρτιο

Η ανεργία στην Ιρλανδία παρέμεινε αμετάβλητη το Μάρτιο από την αναθεωρημένη μέτρηση του 14% το Φεβρουάριο, ενώ οποιαδήποτε βιώσιμη βελτίωση στην κρίση της αγοράς εργασίας της χώρας, θα χρειαστεί κάποιο καιρό.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε πολύ υψηλότερα του 4,5% το οποίο ίσχυε όταν ξεκίνησε η τεράστια τραπεζική κρίση το 2007, αλλά έχει υποχωρήσει από το 14,7% στο οποίο διαμορφώθηκε όταν η χώρα υποχρεώθηκε
να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, στο τέλος του 2010.

Η κεντρική στατιστική υπηρεσία δήλωσε ότι η εποχικά προσαρμοσμένη καταγραφή των ανέργων, των ημιαπασχολούμενων και περιστασιακών εργαζόμενων, υποχώρησε κατά 2.200 στους 426.100 το Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ΔΝΤ, στην τελευταία αναθεώρησή του που εξέδωσε την Τετάρτη, δήλωσε ότι η ανεργία στη χώρα διαμορφώνεται στο 23%, εάν περιληφθούν και οι εθελοντές ημιαπασχολούμενοι και οι υποαπασχολούμενοι στη μέτρηση.

Το ρίσκο της ανεργίας παραμένει υψηλό και είναι «πολύ ανησυχητικό», και το Ταμείο ενθαρρύνει την κυβέρνηση να εισάγει τις καλύτερες πολιτικές που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Craig Beaumont, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ιρλανδία. Η χώρα χρειάζεται να αναπτυχθεί ισχυρά η οικονομία της ώστε να ανακάμψει από την χειρότερη τραπεζική κρίση. Αλλά η κρίση χρέους της ευρωζώνης και η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας έχουν πλήξει σημαντικά τη ζήτηση για τους εξαγωγικούς κλάδους της χώρας, όπως τον φαρμακευτικό και αυτών των υπολογιστών.

Επιπλέον, η εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να συρρικνώνεται, επιβαρυμένη από τη λιτότητα της διεθνούς διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...