Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι δυσαρεστημένοι της ΔΗΜΑΡ κάνουν κόμμα


Nέα πολιτική κίνηση από Βουδούρη-Μουτσινά


Τη συγκρότηση μίας νέας πολιτικής κίνησης αποφάσισαν χθες πρώην δυσαρεστημένα μέλη της ΔΗΜΑΡ, που αποχώρησαν από το κόμμα, διαφωνώντας με την συμμετοχή του στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά και τη στάση που κράτησε έκτοτε.

Σε μία κλειστή προς τα ΜΜΕ σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή περί των 120-150 ανθρώπων, στο ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, αναδείχθηκε μάλιστα
και το συντονιστικό όργανο της κίνησης, με την συμμετοχή μεταξύ άλλων των κυρίων Ανδρέα Νεφελούδη, Στέφανου Κασσαπίδη, Στέφανου Μπαγεώργου, Θανάση Ζαχαρόπουλου, Στέλλας Νιώτη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Μίμη Κασσαπίδη, Θόδωρου Σπαθή κ.α., οι περισσότεροι εκ των οποίων πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Επιφανή στελέχη του νέου φορέα πάντως, διαβεβαιώνουν ότι δεν συζητούν την δημιουργία κόμματος, αλλά μίας κίνησης, το πολιτικό κείμενο της οποίας θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός δεκαπενθημέρου. Σε εύλογο χρόνο θα επαναληφθεί η σύσκεψη αυτή, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα για την πορεία του εγχειρήματος.

Εντωμεταξύ, μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜΑΡ έκαναν γνωστή με ανοιχτή επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς. «Είναι γεγονός ότι η μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής μας συμμετοχής», σημείωναν συγκεκριμένα, αφήνοντας αιχμές για ʽλοξοδρόμησηʼ του κόμματος από τα αρχικά ιδεώδη του.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής :

«Κύριε Πρόεδρε,

στις 7 Ιανουαρίου μας διαγράψατε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ διότι εκφράσαμε την πρόθεσή μας να ζητήσουμε τη διερεύνηση όλων των ευθυνών στο θέμα της Λίστας Λαγκάρντ.

Δεν απαντήσατε στο επανειλημμένο αίτημά μας να συναντηθούμε για να συζητήσουμε τι σημαίνει να είμαστε μέλη του κόμματος, βουλεύτες αλλά όχι βουλευτές του κόμματος. Αντιθέτως, διαμηνύσατε ότι η παρουσία μας στην Κεντρική Επιτροπή ήταν ανεπιθύμητη. Συμπεραίνουμε, πως παρά το γεγονός ότι το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν το επιτρέπει, επί της ουσίας μας έχετε διαγράψει και από το κόμμα, με τον γνωστό ισχυρισμό παλαιότερων εποχών: «ο διαγραφείς έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

Είναι γεγονός βέβαια ότι η μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής μας συμμετοχής. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια βαθιά πολιτική απογοήτευση αλλά δεν πτοεί την αποφασιστικότητα και την πίστη με την οποία θα συνεχίσουμε τον αγώνα που διεξάγαμε από τις γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέχρι τη μετάλλαξή της.

Εκφράζουμε τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας σε όλους τους φίλους, που διαφωνώντας με την πολιτική της ΔΗΜΑΡ, κρίνουν σκόπιμο να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα στο κόμμα. Σε όλους ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη.
Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης»

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...