Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Καμπάνια στις ΗΠΑ βγάζει στη… σέντρα τους γερουσιαστές που ψήφισαν κατά του ελέγχου της οπλοκατοχής [εικόνες]





 ΗΠΑ η οπλοκατοχή είναι κάτι σαν δεύτερη φύση. Ακόμα και φιλήσυχοι πολίτες για καλό και για κακό έχουν ένα όπλο μέσα στο σπίτι. Η πρόσφατη τραγωδία στο Κονέκτικαν όπου ένας 20χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο σκοτώνοντας 20 ανήλικα παιδιά και έξι δασκάλους έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα του ελέγχου της οπλοκατοχής. 


Ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να περάσει μια νέα διάταξη που προέβλεπε την εξέταση του ιστορικού κάποιου πριν του δοθεί άδεια χρήσης όπλου,
αλλά η αμερικανική γερουσία το απέρριψε, αφού 46 γερουσιαστές ψήφισαν κατά του μέτρου.

Γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μια από τις πιο επιθετικές είναι η καμπάνια που δημιούργησε ένα γκρουπ γραφιστών από το Μπρούκλιν που βγάζουν στη… σέντρα τους γερουσιαστές, οι οποίοι δεν έκριναν ότι χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος στην οπλοκατοχή.

Η καμπάνια που υπάρχει στην ειδική ιστοσελίδα theydontworkforyou.org παρουσιάζει αρχικά τους έξι δασκάλους που σκοτώθηκαν στο Κονέκτικατ και γράφει «Αυτοί οι δάσκαλοι θυσιάστηκαν για τα παιδιά για τα οποία δούλευαν». Ακολούθως υπάρχει η φωτογραφία των 45 γερουσιαστών που είπαν όχι στο μέτρο με τη λεζάντα «Αυτοί οι γερουσιαστές ψήφισαν κατά της προστασίας των παιδιών για τα οποία δουλεύουν».

Σαφές το μήνυμα. Για να γίνει πιο σαφές και πιο προσωποποιημένο, όμως, οι γραφίστες έχουν φτιάξει και από μία αφίσα για κάθε γερουσιαστή που δίπλα του έχει ένα παιδί που σκοτώθηκε από χρήση όπλου και αποδίδει την ευθύνη. «Ο γερουσιαστής Μπάουκους δεν δουλεύει για παιδιά σαν τον Χιράμ», αναφέρεται σε μία από αυτές. Σε όλες υπάρχει η υποσημείωση «ρωτήστε γιατί» που παραπέμπει όσους θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους και τα παράπονά τους στους λογαριασμούς του κάθε γερουσιαστή σε facebook και twitter, αλλά και στο τηλέφωνο των γραφείων τους.

http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_11697.jpeg


http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_2352.jpeg




http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_3217.jpeg


http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_4176.jpeg


http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_510.png


http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_69.png



enimerwsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...