Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδιναν εκατομμύρια για τους ψηφοφόρους

Οι ισολογισμοί των δύο μεγάλων κομμάτων έφεραν στο φως "μαύρες τρύπες". Δάνεια επί δανείων για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία



Δάνεια από τράπεζες που λάμβαναν τα δύο μεγάλα κόμματα για να καλύψουν μεταξύ άλλων παλαιότερα δάνεια, διαφημιστικές δαπάνες και προεκλογικές μετακινήσεις στελεχών και ψηφοφόρων, προκύπτουν από την ανάλυση των ισολογισμών των δύο κομμάτων.
Οι μαύρες τρύπες στα οικονομικά των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν,...
σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" του Μεγάλου Σαββάτου - Κυριακής του Πάσχα, τεράστιες ειδικά για τις χρονιές διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών.
Χαρακτηριστικά, το 2002 το ΠΑΣΟΚ παίρνει δάνεια 16, 8 εκατομμύρια ευρώ για να εξοφλήσει παλαιότερα δάνεια 16 εκατομμυρίων και η ΝΔ παίρνει 31 εκατομμύρια ευρώ για να εξοφλήσει 26,5 εκατομμύρια.
Το 2004 το ΠΑΣΟΚ έχει εισπραχθέντα έσοδα με την εκλογική χρηματοδότηση 29 εκατομμυρίων ευρώ και παίρνει δάνεια που αγγίζουν τα 47 εκατομμύρια, ενώ η ΝΔ παίρνει 57 εκατομμύρια ευρώ δάνεια για να αποπληρώσει 30 εκατομμύρια.
Την ίδια χρονιά και τα δύο κόμματα φαίνεται να εισπράττουν από εισφορές φίλων από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το 2007 η ΝΔ συγκεντρώνει 1,1 εκατομμύρια ευρώ και στο τέλος του χρόνου το έλλειμμα της, που εμφανίζεται ως υπόλοιπο δανείου, έχει αυξηθεί κατά 50% φτάνοντας τα 74 εκατομμύρια ευρώ.
Το ΠΑΣΟΚ, το 2009, χρονιά που ήρθε στην εξουσία, μάζεψε 2,8 εκατομμύρια ευρώ σε ενισχύσεις, με έσοδα 35,5 εκατομμυρίων ευρώ και δάνεια 46,8 εκατομμύρια ευρώ.
Οι λειτουργικές του δαπάνες φτάνουν τα 42 εκατομμύρια ευρώ και οι εκλογικές τα 24 εκατομμύρια ευρώ. Η εξυπηρέτηση των δανείων έχει ξεπεράσει την τακτική χρηματοδότηση κατά 6 εκατομμύρια ευρώ (28 εκατομμύρια η εξυπηρέτηση, 22 εκατομμύρια η τακτική επιχορήγηση).
Παρόλα αυτά, προχωρά σε νέο δανεισμό, που ξεπερνά κατά 18 εκατομμύρια ευρώ το ποσό που πρέπει να αποπληρώσει.


http://news247.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...