Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ημερίδα “Η καλλιέργεια του Goji berry και προϋποθέσεις για βιολογική καλλιέργεια”


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στη Νάουσα στις  8/4/12 με θέμα «Καλλιέργεια του Goji berry και προϋποθέσεις για βιολογική καλλιέργεια».

Η αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Βέρμιον» στον Άγιο Νικόλαο ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς παραβρέθηκε κόσμος όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά  μέχρι και από Αττική, Πελοπόννησο, Θράκη. Υπολογίζεται ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να μείνουν όρθιοι.





Η κ. Παναγιώτου Ελένη αναφέρθηκε στις ιδιότητες και τρόπους χρήσης του καρπού, καθώς επίσης και στην καλλιέργεια του φυτού.


Η ομιλία του κ. Γκέρτση άφησε ανάμικτα συναισθήματα, διότι αμφισβήτησε τα οφέλη από την κατανάλωση του φρούτου, τόνισε ιδιαίτερα την δυσκολία συλλογής του καρπού, και προέτρεψε τον κόσμο να ασχοληθεί με γνωστές καλλιέργειες όπως ροδάκινα, ελιές και σουσάμι. Ενώ σε αυτό που ο κόσμος  περίμενε ν’ ακούσει, δηλ. στην υπό εξέλιξη έρευνα για την καλλιέργεια του γκότζι  που διενεργείται στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή,  αναφέρθηκε ελάχιστα.

Ο κ. Γαλάτουλας παρουσίασε τον νεοσυσταθέντα συν/σμό  υπερτροφών στην Καρδίτσα και αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία.

Τέλος, ο κ. Μισαηλίδης μίλησε για τις προϋποθέσεις για βιολογική καλλιέργεια.



Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν θερμά όλους όσους  παραβρέθηκαν.
Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρο το βίντεο με τις ομιλίες όλων των εισηγητών.

12/4/12
όταν έκανα την δημοσίευση αυτή, ο παραπάνω σύνδεσμος παρέπεμπε σε site κάποιου επαγγελματία που βρέθηκε στην ημερίδα και την κατέγραψε σε βίντεο. Ο συγκεκριμένος κύριος επικοινώνησε μαζί μου και προθυμοποιήθηκε να μου στείλει το βίντεο. Οταν το παρέλαβα, με έκπληξη διαπίστωσα οτι το κόστος του υλικού ήταν 20 ευρώ. Και όταν τον ρώτησα γιατί αυτή η χρέωση, μου μίλησε για “πνευματικά δικαιώματα”…  Κάθομαι κι αναρωτιέμαι εγώ τώρα, τι πνευματικά δικαιώματα μπορεί να έχει, την στιγμή που το βίντεο δεν περιέχει κάποιο δικό του ρεπορτάζ, αλλά απλή καταγραφή της ημερίδας. Θεωρώ πως τα πνευματικά δικαιώματα τα έχω εγώ, οι υπόλοιποι εισηγητές, καθώς και η δημοτική αρχή της Νάουσας,  της οποίας ήταν η όλη διοργάνωση της ημερίδας. Ο κύριος αυτός μάλιστα μου είπε οτι πήρε την άδεια για να τραβήξει το βίντεο απο τον δήμαρχο, κάτι το οποίο βέβαια και διαψέυστηκε αμέσως μετά που επικοινώνησα με τον δήμο.

Η ημερίδα ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες και νομίζω πως είναι ανήθικο να πωλείται το βίντεο αυτό στην τιμή των 20 ευρώ. Πόσο μάλλον σε μένα, που αν δεν ήμουνα εγώ, ο κύριος αυτός δεν θα είχε αυτό το υλικό. Γι αυτό λοιπόν και αλλάζω τον σύνδεσμο, δεν νομίζω πως θέλω  να διαφημίσω άλλο τον επιχειρηματία αυτόν. 

Τώρα η παραπομπή αυτή οδηγεί στο blog “Ελληνικά goji berries“,  όπου σε λίγες μέρες θα αναρτήσω βίντεο απο άλλη πηγή. Γιατί… υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…

biobaxes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...