Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού


Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού οργανώνει την Κυριακή 1 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο πάρκο Γουδή ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος.


Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους αγώνες του Ελληνισμού με την ευκαιρία των επετείων της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους, της ιστορικής μάχης της Κρήτης κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει φωτογραφικό αφιέρωμα , έκθεση οχημάτων Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προβολή ντοκιμαντέρ, ομιλίες, μαρτυρίες θυμάτων , παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα.


Ο Πόντος, η Κρήτη, η Κύπρος, ο Ελληνισμός ολόκληρος πέρασε και περνά δεινά και τραγωδίες. Ξεριζωμοί, βασανιστήρια, πείνα, στρατόπεδα θανάτου , επιθέσεις. Μια περιπέτεια, ένα πολύπαθο ταξίδι η μοίρα του λαού μας, εντός και εκτός συνόρων.


Με την πεποίθηση πως μόνο οι λαοί που γνωρίζουν την Ιστορία τους και υπερασπίζονται την ελευθερία και τον Πολιτισμό τους είναι αυτοί που θα κερδίσουνε τις μάχες στο δύσκολο και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, η πόλη μας θυμάται, τιμά και πορεύεται…



zeidoron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...