Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

"Επεισόδιο" με την ΠΓΔΜ για τις πινακίδες

Το υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για το θέμα με την επικόλληση αυτοκόλλητου από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία φέρουν την ένδειξη "MK". Tο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, στο διάβημα αυτό, ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές συνοριακές αρχές καλύπτουν με αυτοκόλλητο τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων στις οποίες αναγράφεται η ένδειξη αυτή.

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ στο διάβημα του αυτό ζητά από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να
σταματήσουν "την παράνομη αυτή πρακτική".

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων από την ΠΓΔΜ είναι σύμφωνες με τα σχετικά κριτήρια της ΕΕ και η ενέργεια των ελληνικών αρχών να καλύπτουν τις πινακίδες αυτές έρχεται σε αντίθεση με το Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Νωρίτερα, το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αλλά και η πρέσβης κ. Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ των Σκοπίων, επεσήμαναν και διευκρίνισαν ότι το αυτοκόλλητο αυτό, στο οποίο αναγράφεται στα ελληνικά και στα αγγλικά "Αναγνωρίζεται ως ΠΓΔΜ", τοποθετείται από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε ελεύθερο χώρο στο πίσω τζάμι οχημάτων από την ΠΓΔΜ τα οποία φέρουν την ένδειξη "ΜΚ".

H ενέργεια αυτή των ελληνικών συνοριακών αρχών είναι σύμφωνη με το Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και η κ. Παπαδοπούλου, σημείωσαν ότι το αυτοκόλλητο δεν επικολλάται επί των νέων πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων της ΠΓΔΜ, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό σχετικές πληροφορίες που διακίνησε μέρος των ΜΜΕ των Σκοπίων, οι οποίες βασίστηκαν σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Στο Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (13-10-1995) το οποίο υπέγραψαν η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι "κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΙΧ αυτοκινήτων με την ένδειξη ΜΚ, οι αρχές του Πρώτου Μέρους (σ.σ. η ελληνική πλευρά) θα τοποθετούν, σε ελεύθερο χώρο, στο πίσω τζάμι των οχημάτων αυτών αυτοκόλλητη ταινία, μεγέθους όχι μεγαλύτερη από την διακριτική ένδειξη που χρησιμοποιείται στις διεθνείς μεταφορές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τις επιφυλάξεις τους. Το αυτοκόλλητο θα παραμένει στα οχήματα κατά την διάρκεια κυκλοφορία τους στο έδαφος του Πρώτου Μέρους. Οχήματα χωρίς αυτοκόλλητο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στο έδαφος του Πρώτου Μέρους".
nooz.gr

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...