Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ! ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ, ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Πανέξυπνο το "κόλπο" του συνεχούς και συνάμα εξοντωτικού δωδεκάωρου λειτουργίας των φαρμακείων.

Με ένα, εκ νέου, εκβιαστικό δίλημμα που εκπορεύεται από την Τρόικα για ένα τάχα μου ελεύθερο εμπόριο (αφού, άκουσον-άκουσον, έχουμε εκχωρήσει στη Τρόικα ακόμα και τη πλήρη δικαιοδοσία επί του Ελληνικού εμπορίου), μεθοδεύεται το άνοιγμα των αλυσίδων φαρμακείων που τόσος ντόρος είχε γίνει στο παρελθόν.

Καλοστημένο το παιχνίδι και σίγουρο.

Αφού κανείς δεν θα αντέχει να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα αλλά και ούτε θα μπορεί να

προσλάβει προσωπικό για τους γνωστούς λόγους της κρίσης, εισάγεται τεχνηέντως από τη πίσω πόρτα η καθιέρωση της αλυσίδας που, ας μη γελιόμαστε, προορίζεται για "εκλεκτές" εταιρίες του εξωτερικού (όπως τα Shoppers drug mart, London drugs, Boots drugstore, και άλλα) που καραδοκούν να βάλουν χέρι στη φαρμακευτική πίτα αφανίζοντας του Έλληνες επαγγελματίες.

Οι αλυσίδες παροχής φαρμάκου δεν είναι υποχρεωτικά φαρμακεία με την έννοια που τα ξέρουμε στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, τα φαρμακεία που στεγάζονται σε δικό τους χώρο, πουλάνε και άλλα προϊόντα σε στυλ πολυκαταστήματος, που με άλλα λόγια σημαίνει ότι θα πληγούν πολλά μικρά μαγαζιά του γενικού εμπορίου.

Εναλλακτικά, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ διαθέτουν γκισέ φαρμακείου που λειτουργεί υπό την αιγίδα κάποιας αλυσίδας και με το ανάλογο προσωπικό που πληρώνεται από αυτή. Σε αυτή τη περίπτωση, η… μπάλα παίρνει πάλι τα μικρά μαγαζιά τροφίμων ευνοώντας τις πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων που με αυτό το τρόπο θα αυξήσουν τα κέρδη τους αφού θα παίρνουν και ποσοστά επί της πωλήσεως των φαρμάκων αλλά και ενοίκιο του χώρου που παραχωρούν.

Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή γιατί όλα τα επαγγέλματα, χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνάσματα, οδεύουν σε ξένα χέρια βάζοντας λουκέτο στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και παράγοντας στρατιές ανέργων χωρίς το σημερινό επίσημο "τριαδικό κράτος" να ενδιαφέρεται για τα Ελληνικά συμφέροντα και τους πολίτες του.

Σειρά φαίνεται να παίρνει και η δημιουργία τραστ εταιριών ταξί αφού με το νέο πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, τις επικουρικές συντάξεις και τα ταξί, θα γίνουμε μάρτυρες για μια ακόμα φορά των υπόγειων μεθόδων που θα τεθούν στο τραπέζι ώστε να γίνει το χατίρι της Τρόικας και των συμφερόντων της.

mlagananews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...