Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ολομέτωπη σύγκρουση εργαζόμενων στα ΜΜΜ - κυβέρνησης

- Νεκρώνουν όλα!!!
- Τραβάνε χειρόφρενο σε ένδειξη συμπαράστασης τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ...

μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει του απεργούς του μετρό.Αυτή την ώρα συνεδριάζουν και τα σωματεία του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ προκειμένου να καθορίσουν την

στάση τους.

Να θυμίσουμε πως τα λεωφορεία είχαν στάση εργασίας μέχρι τις 17:00 οπότε, όπως πληροφορούμαστε, δεν θα βγουν καθόλου στους δρόμους ενώ τα τρόλεϊ που λειτουργούσαν κανονικά, μόλις ολοκληρώσουν την διαδρομή που βρίσκονται θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια.

Το τραμ και ο ηλεκτρικός έχουν στάση εργασίας μέχρι τις 16:00 αλλά θεωρείται πολύ πιθανό να μην κυκλοφορήσουν καθόλου.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως θα τραβήξουν χειρόφρενο ,σε όλα τα μέσα σε περίπτωση που επιτάσσονταν οι συνάδελφοί τους στο μετρό.

Η επίταξη

 Επίταξη των εργαζομένων αποφάσισε η κυβέρνηση στο θέμα του Μετρό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης στο Μαξίμου.

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

«Ελάτε να μας πάρετε» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Σωματείου Αντώνη Σταματόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών θα γίνει νέα συνέλευση των εργαζομένων στα Σεπόλια, ενώ αναμένεται η αντίδραση και των εργαζομένων στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...