Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Στα 2 εκατ. δολάρια οι αποδοχές του Ζάκερμπεργκ το 2012

Τα 2 εκατομμύρια δολάρια (1,9 εκατ. δολάρια για την ακρίβεια) έφτασαν τα έσοδα του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ για το έτος 2012, αυξημένα κατά 16% σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που εξέδωσε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού (περίπου 1,22 εκατ.) καταβλήθηκαν

σε πληρωμή υπηρεσιών, όπως ταξίδια με ιδιωτικό αεροπλάνο για προσωπικούς λόγους. Το Facebοok είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει αυτά τα χρήματα, για την ασφάλεια του ιδρυτή του.

Το περασμένο έτος η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είδε τις πωλήσεις της να κάνουν άλμα 37% στα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά εμφάνισε καθαρά κέρδη μόνο 53 εκατομμύρια δολάρια. Η χρονιά σημαδεύτηκε επίσης από το χρηματιστηριακό κραχ του ομίλου, ο οποίος εισήχθη με τυμπανοκρουσίες στον δείκτη Nasdaq, στην τιμή των 38 δολαρίων, αλλά έπεσε το καλοκαίρι σε λιγότερο από το μισό της αρχικής τιμής της μετοχής.

Για την μετοχική αξία της εταιρείας υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη προς το τέλος του έτους, χάρη στην πρόοδο που επιτελέστηκε στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, αλλά το κλείσιμο στα 26,85 δολάρια το βράδυ της Παρασκευής, παραμένει πολύ κάτω από την τιμή εισαγωγής της μετοχής στο χρηματιστήριο.

Αυτή η πτωτική πορεία επηρέασε και τη θέση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Facebook, ο οποίος κατέχει το 29,3% της εταιρείας, στην ετήσια κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes.

Ο Ζάκεμπεργκ καταλαμβάνει την 66η θέση, με περιουσία του υπολογίζεται σε 13,3 δισ. δολάρια έναντι 17,5 δισ. δολαρίων που ήταν στις αρχές του 2012.




newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...