Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ονόματα εκατομμυρίων ανθρώπων σε DVD θα μεταφέρει διαστημόπλοιο στον Άρη




Όποιος θέλει να στείλει το…όνομά του μέχρι τον Άρη, μαζί με ένα μικρό ποίημα, δεν έχει παρά να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της NASA. 

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος ετοιμάζεται να στείλει στον Κόκκινο Πλανήτη ένα διαστημόπλοιο για να μελετήσει την ατμόσφαιρα του και το οποίο εκτός των άλλων, θα
μεταφέρει και ένα DVD με τα ονόματα των ανθρώπων

που θα δηλώσουν συμμετοχή!

Το διαστημόπλοιο λέγεται MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Evoloution) και σχεδιάζεται να εκτοξευτεί το Νομέβριο. Το DVD που θα περιέχει τα ονόματα του κόσμου καθώς και τα μικρά ποιήματα που θα επιλεγούν, αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Πηγαίνοντας στον Άρη» που συντονίζει το Εργαστήριο Διαστημικής Φυσικής και Ατμόσφαιρας του πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Όσοι άνθρωποι στείλουν στη NASA τα ονόματα τους, θα περιληφθούν στο DVD. Από τα μηνύματα που θα έχουν τη μορφή ποιημάτων με τρίστιχων ποιημάτων θα επιλεγούν μόνο τρία.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή από τον κόσμο των ονομάτων αλλά και των ποιημάτων, είναι η 1η Ιουλίου.

Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει με ανοικτή ψηφοφορία που θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.

Το MAVEN θα είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που θα εξερευνήσει την ανώτερη ατμόσφαιρα του Άρη. Σκοπός του είναι να κατανοήσει πώς η απώλεια της ατμόσφαιρας του Κόκκινου Πλανήτη, καθόρισε τη μοίρα του νερού στην επιφάνεια του πλανήτη.

Η διεύθυνση μέσα από την οποία μπορεί ο καθένας να στείλει το όνομά του αλλά και το ποίημα του για περιληφθούν στο DVD είναι : 


http://lasp.colorado.edu/maven/goingtomars




hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...