Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Την κοπάνησε ο ανήλικος αλλοδαπός που εμπλέκεται στη δολοφονία Λαζανά στην Πάτρα. Ανεπίτρεπτα λάθη από την Εισαγγελία

Τον περασμένο Μάιο, ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλώτσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.

Οι αρχές, δεν άργησαν να πιάσουν έναν 17χρονο Αφγανό, κατηγορούμενο για τη δολοφονία. Την ίδια ώρα, "έβραζε" ολόκληρη η περιοχή, για να απομακρυνθούν από εκεί οι παράνομοι μετανάστες.


Χθες, η οικογένεια του Θανάση Λαζανά, περίμενε τι θα γίνει στα Δικαστήρια της Πάτρας, για την υπόθεση. Όμως, έκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι ο Αφγανός καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης αλλά...ερήμην, γιατί είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου όπου βρισκόταν

"προφυλακισμένος".

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Πάτρα από το γεγονός ότι δικάστηκε ερήμην ο 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο 30χρονου Θανάση Λαζανά στην περιοχή Κρύα Ιτεών, τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ανήλικος διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων και δεν απέδρασε από Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων.


Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής: «Ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012. Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε.» Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας, ο 17χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, μόλις συμπληρώθηκε το εξάμηνο κράτησης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Όμως όπως πρόσθεσε θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από τον νομοθέτη για τρίμηνη παράταση της κράτησης.


Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο 17χρονος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης για τον φόνο του Θανάση Λαζανά, ενώ για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητά δύο ακόμη άτομα.


Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή ανήλικος Αφγανός, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Θανάση Λαζανά, στην Πάτρα, τον περασμένο Μάιο. Όμως, οι συγγενείς του Λαζανά έμειναν έκπληκτοι, όταν μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Ανηλίκων της Πάτρας είδαν το εδώλιο του κατηγορουμένου άδειο, καθώς ο -κατά δήλωσή του- ανήλικος Αφγανός έχει αποδράσει από τις 23 Νοεμβρίου.

Αφού ασκήθηκε δίωξη εναντίον του ο ανήλικος μεταφέρθηκε στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα. Ακολούθως, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την κράτησή του στον Αυλώνα και έδωσε εντολή για την μεταφορά του σε ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Ιωνία Βόλου.


Από τον ξενώνα απέδρασε στις 23 Νοεμβρίου, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή στη διάρκεια της δίκης του.


Τώρα κάποιοι μας λένε για να μην κάνουμε αυτοδικίες και αναρωτιούνται γιατί η Χρυσή Αυγή πάει για δεύτερο κόμμα... Κράτος που προστατεύει όλους τους λαθρομετανάστες με ειδικά αντιρατσιστικά τμήματα ενώ οι Έλληνες σφάζονται...

thermopilai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...