Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Και μέσω υπολογιστή οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη

Από τον υπολογιστή τους θα μπορούν, πλέον, να υποβάλουν τις αναφορές τους προς τον Συνήγορο του Πολίτη οι ενδιαφερόμενοι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής. Με τρία απλά βήματα θα μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στον Συνήγορο, να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την εξέλιξη της υπόθεσής του και να ενημερώνεται για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Όπως επισημαίνεται από την Αρχή, σκοπός είναι να διευκολύνει και να

επιταχύνει την πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της, εκμηδενίζοντας το κόστος. Προσφέροντας αυτή τη δυνατότητα, ο Συνήγορος του Πολίτη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη και της δραστικής μείωσης της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, η ηλεκτρονική υποβολή αναφοράς περιλαμβάνει, τη συμπλήρωση της φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα της, την επιβεβαίωση της αποστολής και την ενεργοποίηση της αναφοράς πατώντας τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης που λαμβάνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πολίτη.

Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν τον κωδικό παρακολούθησης της αναφοράς, ώστε, εάν το επιθυμούν να ενημερώνονται για το στάδιο επεξεργασίας της.

Όπως τονίζεται από την Αρχή, σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να ισχύει η υποβολή αίτησης αυτοπροσώπως στα γραφεία του Συνηγόρου (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 έως 14:00 και Τετάρτη έως 16:30), ταχυδρομικώς και με φαξ.

Τέλος, ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, έξι στους δέκα Έλληνες χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ 60% από όσους το χρησιμοποίησαν έψαξαν πληροφορίες από τις ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών, προμηθεύτηκαν αιτήσεις, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.λπ. ή και απέστειλαν συμπληρωμένα έντυπα. 


axortagos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...