Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ! Ιδού η γιγαντοαφίσα που "κράζει" τον Χριστό και αποθεώνει τον Αη Βασίλη


Την ανάρτησαν αθεϊστές στο κέντρο της Νέας Υόρκης με στόχο να παρουσιάσουν το "αληθινό νόημα" των ΧριστουγέννωνΈντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η γιγαντοαφίσα που ανέβασε η αθεϊστική οργάνωση American Atheists στο κέντρο της Times Square στη Νέα Υόρκη. Πάντα με στόχο να παρουσιάσει το «αληθινό νοήμα» των Χριστουγέννων.

 
«Κρατήστε το Merry (σ.σ. δηλαδή την εορταστική ατμόσφαιρα) και πετάξτε τον μύθο (σ.σ. δηλαδή την γέννηση του Χριστού)». Αυτό προτρέπει τους Νεοϋορκέζους να κάνουν η συγκεκριμένη αφίσα.

 
Σύμφωνα με την Τερέζα Μακμπέιν, την υπεύθυνη τύπου της οργάνωσης «Η αληθινή ομορφιά των Χριστουγέννων -το να είσαι με συγγενείς, φίλους και ανθρώπους που αγαπάς- δεν έχει τίποτα να κάνει με θεούς περασμένων εποχών. Για την ακρίβεια περνάς καλύτερα χωρίς τις ενοχές και τους λοιπούς καταναγκασμούς που σου δημιουργεί η θρησκεία».

 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αθεϊστές προκαλούν με μια αφίσα τους, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του 2011 όταν ανέβασαν μια που έλεγε «37 εκατομμύρια Αμερικανοί ξέρουν να ξεχωρίζουν τους μύθους από την πραγματικότητα», ενώ παράλληλα έδειχνε δίπλα τα πρόσωπα του Ιησού, του Αη Βασίλη, του Ποσειδώνα και του σατανά.


logia-tou-aera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...