Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Γερμανοί μαζεύουν ελιές στην Κρήτη

Δηλώνουν φιλέλληνες και επικρίνουν τα κατά καιρούς ανθελληνικά δημοσιεύματα μερίδας των γερμανικών ΜΜΕ.

Είναι μέλη της Ακαδημίας «Τόμας Μόρους», που εδρεύει στην περιοχή της Κολωνίας, και κάθε Χριστούγεννα επί 15 χρόνια η ίδια Ακαδημία στέλνει αποστολές στην Κρήτη για να γνωρίσουν τη Μεγαλόνησο, το κρητικό ελαιόλαδο και να μαζέψουν ελιές.


Οι Γερμανοί… ραβδιστές, που είναι διαφόρων επαγγελμάτων, γιατροί, ερευνητές,
καθηγητές, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, παρέχουν αυτές τις ημέρες εθελοντικά βοήθεια σε Κρήτες αγρότες της περιοχής του δήμου Μινώα Ηρακλείου.

«Ήρθαμε και φέτος με 30 άτομα από την περιοχή της Βεστφαλίας για να ραβδίσουμε ελιές, να δούμε από κοντά την παραγωγή σε όλα τα στάδια, χωράφι, λιομάζωμα, ελαιοτριβείο», λέει στο Έθνος ο κ. Σταμάτης Λυμπερόπουλος, πρωτοπόρος του… κινήματος που εδώ και τόσα χρόνια φέρνει ανθρώπους να γνωρίσουν από κοντά την Κρήτη!

«Διάβαζα μία έρευνα από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βαυαρίας, που έλεγε ότι κάθε ένας που έρχεται στην Ελλάδα επηρεάζει θετικά ή αρνητικά 97 άτομα», λέει με νόημα ο κ. Λυμπερόπουλος.

Η γερμανική αποστολή, ευρισκόμενη στην Κρήτη, προσκλήθηκε από την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου και συμμετείχε την Πρωτοχρονιά στην κοπή της πίτας και στις αντίστοιχες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...