Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Όλο το χρονικό με την έφοδο αναρχικών και ΕΚΑΜ στη "Βίλα Αμαλία" και το ντου των ΕΚΑΜ [ΒΙΝΤΕΟ]

Όλο το χρονικό καρέ - καρέ, μέσα από πολλά βίντεο
Στη βίλα Αμαλία όλα ξεκίνησαν στις 7.30 όταν περίπου 150 άτομα με αντιασφυξιογόνες μάσκες έφτασαν στο κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέιδεν και επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρισκόταν από έξω για φύλαξη...


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ενώ μία ομάδα συμπλεκόταν με τους αστυνομικούς, οι υπόλοιποι κατάφεραν να ανακαταλάβουν το κτήριο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και μέσα στο

κτίριο, ενώ οι καταληψίες είχαν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούσαν τον κόσμο για συγκέντρωση έξω από τη Βίλα.



Η ηγεσία της αστυνομίας, έστειλε τους κομάντος της ΕΚΑΜ, που με προτεταμένα τα όπλα τους ακινητοποίησαν όλους τους καταληψίες.


 

Από την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν συνολικά 101 άτομα, που βρίσκονταν μες στο κτήριο, οι οποίοι και συνελήφθησαν όλοι. Όλοι τους αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη σήμανση και αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος τους.


"Ντου" των αναρχικών στο κτήριο της ΔΗΜΑΡ

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της νέας επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ., με την επέμβαση των ΕΚΑΜ στη "Βίλα Αμαλία", αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, προχωρώντας σε κατάληψη του κτηρίου.


Όπως είπε στο ρ/σ Αlpha 989 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, μέσα στα γραφεία του κόμματος έχουν εισέλθει περίπου 30 άτομα και έξω από τα γραφεία βρίσκονται άλλα 40 άτομα φωνάζοντας συνθήματα για τη Βίλα Αμαλία.

Εντός του κτηρίου δεν υπάρχουν στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Αθλιότητα και ντροπή χαρακτήρισε τη κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό, ότι πρόκειται για «αποτέλεσμα πολιτικών σχηματισμών που οδηγούν τους κουκουλοφόρους», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


 




Οι αστυνομικές δυνάμεις έβγαλαν, χωρίς ένταση, έξω από τα γραφεία τους καταληψίες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής επέμβασης στη «Βίλα Αμαλία» και κατά της πολιτικής του μνημονίου, ενώ ανήρτησαν και πανό.
Αυτή τη στιγμή, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ βρίσκονται συνολικά περίπου 140 αντιεξουσιαστές, οι οποίοι και αναμένεται να συλληφθούν, στην πλειοψηφία τους και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.





planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...