Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Διοργανώνουν πάρτι για να γιορτάσουν... το θάνατο της Θάτσερ

thatcher-party_2530837c
Αμφιλεγόμενη εν ζωή, η "σιδηρά κυρία" της Βρετανίας , Μάργκαρετ Θάτσερ εξακολουθεί να διχάζει την πατρίδα της.

"Δηλητηριώδη" και κακεντρεχή σχόλια κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου με πανηγυρισμούς για τον θάνατο της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην Ευρώπη.

Μ΄ ένα τεράστιο "ΝΑΙ" έχει ανανεωθεί η ιστοσελίδα "isthatcherdeadyet.co.uk" ως απάντηση στο ερώτημα "Είναι η Θάτσερ νεκρή ακόμα;", και ρωτά πώς θα το
γιορτάσετε. Η σελίδα έχει ήδη 200 χιλιάδες "like" και διαρκώς αυξάνονται. Την ώρα που οι Βρετανοί κάνουν τις θλιβερές προετοιμασίες της κηδείας της , κάποιοι διοργανώνουν πάρτι στις παμπ για να γιορτάσουν την αποχώρησή της από τα εγκόσμια.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί ως «κόμβος» για εκδηλώσεις που συνοδεύουν το θάνατο της Θάτσερ και καλεί όλους τους Βρετανούς να το γιορτάσουν.

«Η κυρία δεν επιστρέφει» (This lady is not returning) τονίζει η ιστοσελίδα κάνοντας αντιπαραβολή με την θατσερική δήλωση-σταθμό «The lady is not for turning», την οποία έκανε η πρωθυπουργός σε πολιτική διάσκεψη το 1981 απευθυνόμενη στα μέλη του δικού της Συντηρητικού Κόμματος που την καλούσαν να μετριάσει τις ριζοσπαστικές δεξιές, φιλελεύθερες πολιτικές της. «Τα καλύτερα νέα που άκουσα όλο το χρόνο» λέει ένας χρήστης στο Facebook, που δηλώνει πρώην ανθρακωρύχος.


Mερικοί ορκισμένοι αντίπαλοι της Θάτσερ μάλιστα έγραψαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι θα. . . κάνουν πάρτι για να γιορτάσουν το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού. Στο Λονδίνο, έχουν κάνει επίσης την εμφάνισή τους φυλλάδια που ανακοινώνουν ότι θα διοργανωθεί πάρτι για τον θάνατο της Θάτσερ στην πλατεία Τραφάλγκαρ το Σάββατο!

theinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...