Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Β. Κορέα: Έτοιμη για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις ΗΠΑ»

Σ’ επιχειρησιακή ετοιμότητα έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας. Με διάταγμα που υπέγραψε μες τη νύκτα ο Κιμ Γιονγκ Ουν οι πυραυλικές μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις ΗΠΑ», όπως αναφέρει η ανακοίνωση που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η
Πιονγκγιανγκ προχωρά σε αυτές τις ενέργειες ως απάντηση στις υπερπτήσεις βομβαρδιστικών Β2 τύπου στελθ κάτι που θεωρήθηκε από τον Ουν ως «τελεσίγραφο».

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ν. Κορέας και των ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την ετοιμότητα των Βορειοκορεατών με του πυραύλους μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, όπως είναι οι Scud, Rodong και Musudun» ανέφερε ο Κιμ Μιν Σέοκ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ν. Κορέας. 

Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κινητικότητα στις βορειοκορεατικές εγκαταστάσεις, λίγο μετά τις απειλές για πλήγμα προς τις αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό ωκεανό. 

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας δηλώνει έτοιμο ν’ αντιμετωπίσει την πρόκληση και πως θ’ απαντήσει ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε επίθεση αποπειραθούν να εκδηλώσουν οι Βορειοκορεάτες.

Δείτε το βίντεο εδώ:gr.euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...