Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 6,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Για φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 6,3 εκ. ευρώ ελέγχονται οι τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως προκύπτει από το πόρισμα του ΣΔΟΕ που παραδόθηκε δια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, στον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου  «ελέγχονται για απόκρυψη

φορολογητέας ύλης, το διάστημα 1997-2011», ενώ έχουν κληθεί για να καταθέσουν σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, αποτελείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από εκατοντάδες σελίδες και αφορά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ανδρέα Ρωσσώνης, που ελέγχεται για το ποσό του 1.457.000 ευρώ, Συμεών Συκιαρίδη για το ποσό του 1.666.000 ευρώ, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.000 ευρώ και Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.000 ευρώ.

Και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι, όπως υποστηρίζουν, δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους.

Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες.

Στη δήλωση - διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις, αναφέρουν:

«Επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας. Παρά τον νόμο δεν μας δώσατε επαρκή προθεσμία απάντησης. Αναγκαστήκαμε έτσι, εκ των ενόντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων εκτεινομένων σε βάθος πολλών ετών. Κατά τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε. Συμπερασματικά, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό την ειδικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά νόμον, στη διαδρομή των εδώ κρισίμων ετών».


elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...