Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το χαράτσι των Ελλήνων μεταναστών – Τους παίρνουν τα μισά από τα χρήματα που φέρνουν στη χώρα μας


Mε 45% σκοπεύει να φορολογήσει το υπουργείο Οικονομικών τα λεφτά που έχουν καταθέσει σε ελληνικές τράπεζες Ελληνες που ζουν, εργάζονται και συνεπώς φορολογούνται στο εξωτερικό, τις καταθέσεις δηλαδή των Ελλήνων μεταναστών.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει στους Ελληνες μετανάστες αυτό το χαράτσι επικαλούμενο το νόμο που προβλέπει ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει δήλωση αλλαγής τόπου φορολογικής κατοικίας
προτού μετοικήσουν στο εξωτερικό και να ζητήσουν να υπαχθούν είτε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, αν διέμεναν στην Αττική, είτε στη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού τους, αν ζούσαν στην επαρχία.

Οι περισσότεροι από τους Ελληνες που έχουν μετοικήσει στο εξωτερικό δεν έχουν προχωρήσει στην προαναφερόμενη ενέργεια. Ετσι, η Εφορία τους θεωρεί ακόμη κατοίκους Ελλάδας και τώρα, με τις διασταυρώσεις στοιχείων που κάνει διαπιστώνει ότι οι συγκεκριμένοι διατηρούν στις τράπεζες υψηλούς λογαριασμούς τη στιγμή που δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία ως εισόδημα. Ετσι οι ΔΟΥ τους ελέγχουν ως φοροφυγάδες.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τώρα τους μετανάστες που έστελναν εμβάσματα στην Ελλάδα να πληρώσουν ως φόρο το 45% επί των χρημάτων που έφεραν. Αλλιώς, όπως σημείωνει η ίδια πηγή, τους καλεί να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια που θα κρίνουν επί της ουσίας τις υποθέσεις τους.


alexiptoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...