Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το Λονδίνο απαγορεύει την είσοδο στο «βαθύ λαρύγγι» της CIA

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να μην επιτρέψουν την επιβίβαση στις πτήσεις τους στον πρώην υπάλληλο της CIA που διέρρευσε τις απόρρητες πληροφορίες για τις μυστικές παρακολουθήσεις των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι σε αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης υπάρχει έγγραφο

σύμφωνα με το οποίο απαγορεύει την επιβίβαση του 29χρονου Έντουαρντ Σνόουντεν στις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ταξιδιωτική οδηγία φέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την υπογραφή του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «είναι πολύ πιθανό να απαγορευθεί η είσοδός του στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στο Λονδίνο, το υπουργείο Εσωτερικών δεν σχολίασε τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η προειδοποίηση εκδόθηκε τη Δευτέρα από το βρετανικό Εσωτερικών μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό.

Σειρά δημοσιευμάτων στην Guardian (κυρίως) και την Washington Post έδειξαν ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθεί συστηματικά εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες και φέρεται να έχει απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών όπως η Microsoft, η Google, η Apple και η Yahoo.

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει διαφύγει στο Χονγκ Κονγκ. Ο 29χρονος Σνόουντεν δήλωσε ότι θα παραμείνει εκεί και θα προσπαθήσει να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου και είναι αρκετά πιθανό ότι θα αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες για τη διαρροή. 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...